Ha nincs budapesti lakcímkártyám, de itt lakok és szükségem van háziorvosi ellátásra, akkor bemehetek a legközelebbi háziorvoshoz?
Budapedten nem ertenek a minkajukhoz ,nem erdemes oda menni.
Nincs betegvaladztas csak orvosvalasztas. Nincs joga visszautasitani. Nezd at a betegjogokat
Hát akkor mellékeljed azokat az állítólagos betegjogokat, 4-es! Ja hogy azt nem tudod! Nem betegválasztás, hanem körzetek. Az orvos nem köteles körzeten kívülit ellátni. Jól is néznénk ki, ha 6 millió beteg jelentkezne be 1 orvoshoz! Szerinted úgy mégis minek kérik el a lakcímkártyát? Meg akarnak látogatni?
Mi az, hogy Budapesten nem értenek a munkájukhoz? Ha egy orvos Budapestről vidékre költözik, akkor meg hirtelen ért? Ha meg egy vidéki orvos Budapestre költözik, akkor meg elfelejt érteni?
A házhoz (környékhez) tartozó háiorvost felhívod és elmondod,mi a szitu.
Elvileg átvehet,átjelenthet magához bárhonnan az országból.Nincs kötelezettség arra vonatkozóan,hogy hivatalos lakcím szerint a legközelebbi háziorvos lehet csak az orvosod.Az mindenkinek a saját ügye,hogy 100 méterre van a háziorvosa,vagy 250 km-re.
Hát jelentsd be a lakcímed? Vagy ez miért nem opció? Gyorsan el lehet intézni.
Egyébként lehet így is sikerül, de más dokinál nem kötelessége felvennie betegként, csak a körzetesnek.
#8 valószínűleg valami fekete albérlet,és nem opció,amit írsz.
Bocs,ha nem így van :))) !!!
Haziorvostol függ, az előző albérletbe nem voltam sehogy bejelentkezve, mikor szükség volt haziorvosi ellatasra felhívtam akihez amúgy ott tartoztam es ezt elmondtam neki. Meg nyilván a pontos lakcimet.
Nagyon rendes volt, megerto, mondta, hogy nyugodtan járhatok hozzá (csak beutalot nem tudott volna írni, ha kellett volna valahova)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!