Lakótárs problémával jogi segítség?
A problémám az (röviden) hogy qz albiban ahol lakom többet akarnak fizettetni velem mint amennyi a szerződésemben van. Én szerintem egy jogtalan, nyilván őket ez nem érdekli. Hogyan tudok jogi segítség kérni? Vagy ez hogyan működik?
Ha esetleg ennyi infó nem elég a válaszhoz akkor szoljatok és leírom
Neharagudjatok, én ezt nem tudom még soha nem voltam ilyen helyzetben :/
A kérdés, miért akarnak többet kérni - ha pl közben emelkedett a lakás bérlete, rezsiköltség, vagy a partnered hetente több napot ott van, akkor jogos.
Szóval írd meg légyszives, milyen indokkal kérnének többet.
Két lakótársam van, az egyik a főbérlő, de nem a tulajdonos. Nekem a tulajdonossal nincsen semmilyen szerződésem csak a főbérlővel hogy X forintot fizetek. A tulajdonos azt mondta hogy emelkedik ez az januártól, azonban mivel én vele nem vagyok szerződésben, csak a főbérlővel ez engem kvázi nem kéne hogy érintsen, mert én 3 hónapja vagyok ott és az x összeg harmadával fog emelkedni a lakbér és én ezt nem tartom fairnek ( hisz a szerződésemben nem ez van).
Fizettem kauciót is mikor beköltöztem.
A szerződés pedig egy egy éves szerződés
Nincs ott többet a két lakótársam, a közös költség illetve a rezsi pedig nem jatszik a kérdésben szerepet. Kizárólag a lakbér.
Koszonom egyébként az eddigi válaszokat
Sajnos pedig akkor jogos a követelés. Emellett erösen kérdéses, mennyire érvényes a szerzödésed, mert egyrészt ahhoz, hogy a lakótásnál albérlö lehess, kell a tulaj beleegyezése is, másrészt meg az lenne a korrekt szöveg, hogy a lakbér egyharmadát fizeted.
Ha nem így van, akkor te vagy rossz helyzetben, egy jogi elájrás során nem neked lenne igazad.
Egyébként a föbérlöd simán felmondhat, ha nem fizeted a rádesö részt, és máshol nem lesz ennyire kedvezö helyzeted.
De akkor nekem mi a pozitívum abból hogy szerződés van? Mert akkor én azt látom hogy fizettem kéthavi kauciót aláírtaü egy szerződést mégid bármelyil pillanatban (akár a beköltözésem után is két hónappal) a megbeszélt ár harmadával lehet emelni. Hát ez hol fair? :(
Értem amit mondasz egyébként és koszonom a választ de valahogy nagyon elkeserít ez
Mert szerződés nélkül bármikor kitehetnek, és még panaszkodni sem lenne hol.
Örülj neki, hogy nem egyedül vagy, és nem csak téged terhel az emelés.
De. Azért is nem raknak ki csak úgy.
Az én szerződésemben benne van, hogy két éven belül ha elköltözöm, akkor búcsút inthetek a kaukciónak például.
És bár nem tartalmazza kifejezetten, a főbérlőm mondta, hogy ő egy éven belül nem fog bérleti díjat emelni, de a rezsivel nem tud mit kezdeni. Értelemszerűen az meg az én kiadásom.
A rezsi hogy jelenik meg a szerződésedben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!