Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Kiről neveznétek el közterület...

Kiről neveznétek el közterületet Budapesten, akiről még nincs?

Figyelt kérdés
2023. dec. 15. 15:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Bud Spencer ;)
2023. dec. 15. 16:19
 12/18 anonim ***** válasza:
78%
Király lenne ha már lehetne Orbán Viktor út, vagy Vlagyimir Putyin tér.
2023. dec. 15. 17:50
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

12, azaz már halottak lennének, mi?:D

Én amúgy adnám, hogy híres mesekaraktereinkről legyenek közterek elnevezve. Sajnos a társadalom gyakran úgy gondolkodik, hog ypl a mesék csak gyerekeknek valók, miközben pl a MÉzga család vagy a Macskafogók szinte szervesen a kultúránk részei, kár lenne csak gyerekek köré fonni őket.

Szóval én pl simán adnék MÉzga Géza utca, Grabowski utca, Safranek tér, Süsü utca, ilyesmi.

Vagy pl Buga Jakab.

Ha HOllandiában lehet Gandalf, Frodó, meg a fél Gyűrű Szövetségéről elnevezett utca, itt is lehetnének kevésbé fafejű elnevezések.

2023. dec. 15. 17:55
 14/18 anonim ***** válasza:
8. Hol?
2023. dec. 15. 18:50
 15/18 anonim ***** válasza:
25%
2Pac tér, Eminem körút, Lukasenko sugárút, Kim utca, Ikarus negyed, Lavrov sétány.
2023. dec. 15. 19:21
 16/18 A kérdező kommentje:
Sok jó ötletet írtatok. Én még rockzenészekről is neveznék el utcákat, pl. Radics Béla (mondjuk róla már van), Barta Tamás, Bencsik Sándor. Ők már biztos halottak annyi ideje, amennyi idő József Attila vagy Radnóti Miklós halála és utcanévadása között eltelt.
2023. dec. 15. 19:32
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Luke Skywalker reptér.
2023. dec. 15. 22:07
 18/18 anonim ***** válasza:

A mesehősökről én is szívesen neveznék el, meg olimpiai bajnokokról.

Prónay nem is tudom, hogy merülhet fel... Pont ugyanúgy nem érdemli meg, mint a pufajkás Horn, azt is sürgősen át kéne nevezni.

2023. dec. 16. 01:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!