Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Olcsó lakás vagy ingázás és...

Olcsó lakás vagy ingázás és spórolás?

Figyelt kérdés

Vidéki csóró srác vagyok, alig van kb 200.000 ft megtakarításom. 1 éve vagyok munkanélküli , de jövőhéten kezdek az új munkahelyemen Pesten. A fizetés az bruttó 400. 1 hónapja összejöttem távkapcsolatban külföldi (nyugat európa) barátnőmmel, még nem találkoztunk személyesen, az még sajnos idő amíg összehozzuk, viszont már nagy tervekben vagyunk, hogy mivel mindketten egy toxikus családban élünk, ezért 3 hónap múlva összeköltöznénk kint Nyugaton. A bibi ott van, hogy még csak ő is ezen a héten kezdett dolgozni, jelenleg is minusz 300 euróban van, az első fizuja is teljesen el fog menni karácsonyra, stb. És hát részmunkaidőben dolgozik, így havi bruttó 900 eurót keres.

Apám fél órajá felhívott, hogy Pesten lenne egy lakáslehetőség. Nagyon kedvező áron, havi 35.000 ft/hónap és 2 havi kaució. Plusz a rezsi, de abban kapnék tőle segítséget ha már nem tudnám fizetni. A kaját mondjuk nem tudom hogy férne bele, nagyon szűkösen. Szóval holnap délelőttig kellene a válasz, mert különben kiadnák másnak.

Azért jött fel a téma, mert eléggé vidékről kéne feljárnom, itt bivalycsesznéden semmi nincs és csak Pesten találtam melót ahol szíveseb is alkalmaznak. Tehát ez minden nap 2-2 óra oda-vissza ingázás (+1 óra várakozás hazafele). Lényegében 6-19-ig lennék otthonról távol. Ezért apám úgy volt vele, hogy ahol lakik ott mivel ilyen olcsó a lakás ezért mindig elsőkézből kap a tulajtól infót megüresedő lakásról. És pont most üresedne meg. Meg hát apám szerint közel sem biztos a külföld összejövetele azokkal a részletekkel, amiket ugye az előbb is leírtam...

Teljesen össze vagyok zavarodva jelenleg, nem tudom mi tévő legyek.

2023. dec. 8. 22:30
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:

De miért lenne képzeletbeli? Ezt nem értem, hát a videokamerán keresztül folyamatos szabadidő együttöltés az nem ér semmit sem vagy mi? Ahol mindketten látjuk egymást folyamat.

Akkor legyen 2500. Informatikus egyetemi diplomám van, most is infósként fogok dolgozni. Azért gondoltam 3000 körülre, a 4000 az majd csak évek után később ha minden jól megy.

2023. dec. 9. 00:54
 32/46 anonim ***** válasza:
59%

De az orszag nyelvet nem ismered, az angol meg csak " megy" igy hogy akarsz ott IT-s lenni ?

Nagyon bilibe log a kezed , de majd rajossz te is. Ha nemfogadod el a lakast akkor elhetsz még anyuval evekig.

Es igen a videokameras idotoltes az semmi. Ugy hogy eloben meg nem talalkoztatok ugy foleg semmi. Es amugy is ha egy honapja mindennap talalkoztatok volna akkor se lehet osszekoltozni.

Ah , de mindegy is ugyse erted. Tul butacska vagy ugy latszik.

2023. dec. 9. 00:59
 33/46 anonim ***** válasza:
84%
Diplomásan vagy ilyen hülye? Ez a story egyre meredekebb. XD
2023. dec. 9. 01:01
 34/46 anonim ***** válasza:
68%
Egyebkent ha infos diplomaval 1 eve munkanelkuli vagy , akkor az azt jelenti, hogy nem vagy tul jo abban amit csinalsz.
2023. dec. 9. 01:02
 35/46 A kérdező kommentje:

34: Hát nem is vagyok jó egyáltalán benne, meg életkedvem sem volt semmihez így dolgozni sem.

32: Hát 2 hónapja is volt egy ilyen lehetőségem, de akkor ezt azért utasítottam el, mert nem volt melóm. Ha most lehetne gondolkodni még 2-3 hétig akkor nem kéne így "butácskán" dönteni erről. Mert akkor megtapasztalnám az ingázást is, hogy mennyire bírnám meg akkor már barátnőmnél is lettem volna kint. De ez így most gáz határidő.

Mindegy, alszom rá egyet aztán meglátjuk.

2023. dec. 9. 01:13
 36/46 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy mindenki mondja, vedd ki a pesti albérletet. Ha ennyire olcsó, és mégis mennél bárhova, akkor nyugi lesz rá másik jelentkező azonnal.

A napi fennmaradó 4-5 órádban kereshetsz másodállást. Értelmesebbb lenne, mint vonatozni.

Nagyon bolond vagy, ha kihagyod ezt a lehetőséget.

2023. dec. 9. 02:25
 37/46 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan nem ertelek. Lett egy normalisan fizeto melod, egy olcso lakassal , egy mergezo kozegben elsz es te gondolkodsz mit csinalj ? 🤦‍♀️

A " baratnoddel" még sose talalkoztal , de mar osszekoltoznel vele, es 4000 euros IT-s fizurol almodsz mikor nem is vagy benne jo. Es az adott orszag nyelvet se beszeled.

Kezdj sajat eletet, fogadd el az albit, koltozz el elj egyedul. Havonta ki tudsz vonatozni a baratnodhoz egy hetvegre ennyi fizubol. O is tud hozzad jonni. Talan meg kene ismerni elobb egymast szemelyesen is.

Csak mert nem naradsz "obanisztanba"? Megis mibe gatol teged ez az orszag. A szakmaddal lehet jo fizud, kaptal olcso lakast is , fenn tudod tartani magad.

Nincs gyereked akinek az oktatasa miatt utald a kormanyt, nyugger se vagy , hogy a kisnyugdij miatt utald a kormanyt. Nem voltal katas vallalkozo akinek szetbasztak a vallalkozasat , hogy emiatt utald a kormanyt.

Te csak azer utalod mert ezt hallod mindenkitol. De konkretan neked nincs miert. A te kis eletedet nem befolyasolja jelenleg a szar vezetes. Még az arak se , mert 400 ezres fizubol 35 ezres albiban futi kajara meg vonatozni a " baratnodhoz".

2023. dec. 9. 09:58
 38/46 A kérdező kommentje:
Na végül nem veszem ki a lakást. Anyám szerint felesleges, mert nincs bútorozva és itthonról nagyon nehzéz lenne átvinni ezeket. Meg próbaidős leszek, a munkáltató is bármikor felmondhatja a munkaszerződést ha nem találnak szimpatikusnak. Főleg ha még nem is ismernek a főnökök, kollégák. Akkor pedig a nyakamon marad a lakás fizetés nélkül.
2023. dec. 9. 10:38
 39/46 anonim ***** válasza:
86%
Jó döntés, elvégre Bp-en rohadt nehéz másik állást szerezni, ha ez nem jön össze! Látszik, h okos, talpraesett, életrevaló fiatalember vagy! xD
2023. dec. 9. 10:42
 40/46 A kérdező kommentje:
Hát nekem nehéz találni másikat, aki nem bírja a fizikai melót, de szellemi melóhoz meg nem annyira okos még a szétcsalt, nulla tanulással megszerzett diplomájával.
2023. dec. 9. 10:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!