Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Olcsó lakás vagy ingázás és...

Olcsó lakás vagy ingázás és spórolás?

Figyelt kérdés

Vidéki csóró srác vagyok, alig van kb 200.000 ft megtakarításom. 1 éve vagyok munkanélküli , de jövőhéten kezdek az új munkahelyemen Pesten. A fizetés az bruttó 400. 1 hónapja összejöttem távkapcsolatban külföldi (nyugat európa) barátnőmmel, még nem találkoztunk személyesen, az még sajnos idő amíg összehozzuk, viszont már nagy tervekben vagyunk, hogy mivel mindketten egy toxikus családban élünk, ezért 3 hónap múlva összeköltöznénk kint Nyugaton. A bibi ott van, hogy még csak ő is ezen a héten kezdett dolgozni, jelenleg is minusz 300 euróban van, az első fizuja is teljesen el fog menni karácsonyra, stb. És hát részmunkaidőben dolgozik, így havi bruttó 900 eurót keres.

Apám fél órajá felhívott, hogy Pesten lenne egy lakáslehetőség. Nagyon kedvező áron, havi 35.000 ft/hónap és 2 havi kaució. Plusz a rezsi, de abban kapnék tőle segítséget ha már nem tudnám fizetni. A kaját mondjuk nem tudom hogy férne bele, nagyon szűkösen. Szóval holnap délelőttig kellene a válasz, mert különben kiadnák másnak.

Azért jött fel a téma, mert eléggé vidékről kéne feljárnom, itt bivalycsesznéden semmi nincs és csak Pesten találtam melót ahol szíveseb is alkalmaznak. Tehát ez minden nap 2-2 óra oda-vissza ingázás (+1 óra várakozás hazafele). Lényegében 6-19-ig lennék otthonról távol. Ezért apám úgy volt vele, hogy ahol lakik ott mivel ilyen olcsó a lakás ezért mindig elsőkézből kap a tulajtól infót megüresedő lakásról. És pont most üresedne meg. Meg hát apám szerint közel sem biztos a külföld összejövetele azokkal a részletekkel, amiket ugye az előbb is leírtam...

Teljesen össze vagyok zavarodva jelenleg, nem tudom mi tévő legyek.

2023. dec. 8. 22:30
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
100%
Ja es anyu fozhet neked elore ha nagyon anyu foztjet akarod enni. Vagy hetvegen hazamesz , enni 🤣🤣
2023. dec. 8. 23:04
 12/46 A kérdező kommentje:
9: Nem kamu és nem is vagyok idióta. Igen, gondolkodom rajta mert 1: Rezsiköltség is 20k minimum, +kaja ami az is nem kis összeg. És ha ki szeretnék költözni, akkor lehet nem ártana minden lehetséges pénzt félrerakni. Ha nem lenne ez a másik lehetőség akkor természetesen kivenném kérdés nélkül.
2023. dec. 8. 23:06
 13/46 A kérdező kommentje:
10: Ha mindketten ideális családban élnénk akkor természetesen így lenne a normális, de mindketten úgy el akarunk slisszolni a mérgező családunkból amennyire csak lehet. Barátnőm nem fog várni 1-2 évet, Ő most akar költözni tavasszal, amint mindkettőnknek lesz elég pénze. De Ő nem fog egyedül elköltözni és nem fog véletlenszerű lakótársakkal elköltözni. Minden barátja itt van Magyarországon, kint nincs olyan ismerőse akivel összeköltözne.
2023. dec. 8. 23:09
 14/46 anonim ***** válasza:
69%
Mások pesten 150k albérletet+rezsit fizetnek és így is megélnek. Te egy olyan nővel tervezel, akit alig pár hónapja “ismersz”, még csak nem is láttál élőben, ergo simán lehet, h nem is nő. És azt gondolod, h otthon munka nélkül jobban félre tudsz tenni a nagy találkozásra és kiköltözésre, mint 400k-t keresve. Full kamu vagy haver xD
2023. dec. 8. 23:15
 15/46 anonim ***** válasza:
69%

Koltozzon a csajod hozzad pestre az olcso albiba.

🤷‍♀️

2023. dec. 8. 23:16
 16/46 A kérdező kommentje:

14: Full igaz vagyok "haver", csak az értelmezésed nem a legjobb. Élőben nem találkoztunk még, de láttuk egymást, sőt, minden szabad percünket videóhívásban töltjük egymással :) És pár hét múlva találkoznánk is, már kb-ra meg van beszélve a találkozó, csak attól függ hogy arra a hétvégére tud-e műszakot cserélni. Itthonról pedg dolgoznék ugyanúgy, ugyanott a Pesti helyen, csak napi össz 5 órás ingázással.

15: Nem fog a jóléti nyugati államból a mocsok balkáni magyarba költözni.

2023. dec. 8. 23:21
 17/46 anonim ***** válasza:
61%
#16 ha igaz, akkor hülye vagy. Kellemes ingázást, imádni fogod a napi 5 órás utazást a havi 35k-s albérlet helyett xD
2023. dec. 8. 23:26
 18/46 anonim ***** válasza:
83%

Joleti nyugati orszagbol nem jon el ? Cukikám. 900 euro brutto az 342 ezer ft . Brutto. Tehat keres kb 260 ezret abba a fullos nyugati jóletbe. Ne rohogtess mar. Annyit pesten is keres.

Van 2 menekulni vagyo ember. Es egy olcso albi. Neked egy jo fizu. Es nem tudod mit csinalj. 🤣🤣🤣

Te tok sotet vagy.

2023. dec. 8. 23:32
 19/46 A kérdező kommentje:

18: Cukikám, részmunkaidőben dolgozik, mert 20óra/hétben dolgozik. Ha teljes állásos lenne, dupla ennyit keresne. De most amíg nincs megfelelő végzettése, csak így dolgozhat és még mimium 1 évig nem lesz olyan végzettsége amivel felvennék teljesbe.

A 2 menekülni vágyó ember nem akar Orbánisztánban élni, olcsó albi ide vagy oda.

2023. dec. 8. 23:39
 20/46 anonim ***** válasza:
79%
#19 neked a legkisebb bajod a jelenlegi kormány ténykedése, ezt most feleslegesen kevered ide. 80IQ alatt a jóléti nyugaton is csak küszködni fogsz. Amúgy 1800 eurótól sem esik hasra senki manapság. A magyarok is 2000 fölött keresnek kint.
2023. dec. 8. 23:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!