Havanna, Gloriett, Csepeli lakótelepek, tényleg nagyon proli helyek?
Én a Havannát prolinak tartottam, amíg ott éltem, ettől függetlenül imádtam, és a szívem egy darabkája örökre ott maradt. Igazi kis közösség volt ott.
A Glorietten csak átsétáltam, átbicikliztem néha, az teljesen normálisnak tűnt.
Kőbánya-Újhegyről van még tapasztalatom, az iszonyat prosztó, én nem tudtam soha úgy romantizálni, mint a Havannát, de ez már csak egyéni preferencia.
Még annyit, hogy a Kőbánya Újhegyi kifejezetten elit helynek indult a környezettel, kis tóval. Havanna meg rettenetként startolt. Ez konkrétan megfordult.
Ha ezek az erős jelzők már nem is igazak a felsoroltak közül mostanában a K. Újhegyi ltp. lett a legsz@rabb. Csepelt nem tudom, nem ismerem 🤷. Gloriett mindig is közép plusszos volt lakótelep kategóriában. Még ott van Kispest. Egész vállalható, néha, tetőn át közlekedő hajléktalanokat kell kiciánozni, mert dögvész hulladék telepet csinálnak a lépcsőházból ahova betelepednek (felső szint kuckó) , de komoly gondok itt sincsenek
Utolsó, ez a Havannán is megvolt, egyszer egy barátnőmmel kitaláltuk, hogy mekkora flash lenne felmenni a tetőre, ott meginni egy sört és megnézni a naplementét, és egy komplett hajléktalan-tanyát találtunk.
Akiknek egy része lejárt a lépcsőházba aludni.
Amivel semmi gond nem lenne, ha nem piszkították volna össze a lépcsőházat.
Egyébként az pont az a lakótelep, ahogy az egyik lépcsőház iszonyú kultúrált és rendes, a szomszédja meg egy lepratelep. Ezt átéltem, egyszer úgy váltottam albérletet, hogy papucsban hordtuk át a cuccaim a szomszédba, mert szerettem a lakótelepet, úgyhogy ott kerestem a következő lakásom is, mikor szólt a tulaj, hogy bontaná a szerződést. Egy pusztulat hangos, csótánnyal fertőzött, hajléktalanok által is belakott, rohadt zajos "olaszos" lépcsőházból költöztem át egy olyanba, ahol a légy zümmögését lehetett hallani, mindenki tiszta és halk és nyugis volt. Csak néggyel nőtt a házszám a lakcímkártyámon, kb. 100 méter lehetett a két bejárat közt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!