A mama hotelt miért elsösorban férfiakra értik?
Sok cikket olvastam, mely ezzel foglalkozik, ahol rendre kiemelik, hogy a férfiak inkább élnek otthon, átlagosan 27 éves korig.
Egy része gúnyosan kiemelik, hogy a fiúkák szeretik, ha az anyjuk még ágyba viszi nekik a reggelit...
Ez csak az önállótlanságról szól, vagy lehet más oka is?
Ha a lányok hamarabb kirepülnek, de hogyan tudnak, ha eleve a legtöbb fiatalnak anyagi megterhelést jelent a leválás?
Régóta foglalkoztat, hogy ez miért van így. Egyes statisztikák szerint a mamahotelezôk 2/3-a férfi.
Kíváncsi lennék ennek a társadalmi hátterére!
<Xamino>
4-nek
Itt nem is a mamahotel a fő jelentőség, ha valaki egyszerűen képtelen arra, hogy érdemben fejlődni tudjon -tökre mindegy, hogy férfi vagy nő -azzal nem érdemes hosszabb távon gondolkodni!
Ha valakinek annyi az igénye, hogy 30+ is mamahotelezik -és itt nem azt értem, hogy azért van a szüleivel, mert segíti vagy ápolja őket, hanem ming örök gyerek él velük -az meg is érdemli, hogy egy idő után senki se álljon vele szóba!
Én sem akarnék olyan nővel ismerkedni, aki 30 felett még azért él a szüleivel, mert képtelen egyedül létezni...
5-nek
Szerintem ez nem rád vonatkozik. Nyílván minek költöznél el, amíg nincs olyan párkapcsolatod, akivel együtt lennél!
Pénzügyi öngyilkosság!
Mésfelől viszont ez a mamahotel, pont a gúnyos volta miatt inkább azt fejezi ki, hogy egy fiatal férfi a kényelem miatt marad a szülei, főleg az őt kiszolgáló anyja miatt otthan.
És ezek a cikkek még csak meg sem próbálnak különbséget tenni a Te eseted, és beleszarós srácok között, kb. mindenkit lusta semmire kellő, állátást igénylő fiatalnak írnak le!
Ezért is érdekelt sok más vélemény!
Szerintem ez nemcsak egy magyarországon jelen levő probléma, hanem úgy általában az egész európai vagy nyugati világban jelen van. Az alapja a megélhetési válság, amit a 2008-as gazdasági válság indított el, majd 2020-ban a covid.Nem hiszem, hogy csak a férfiakat érintene szerintem eggyetlen fiatalnak sem könnyű manapság! Szerintem ezek csak átvett cikkek amik le akarják járatni a férfiakat. SZerintem mindenkinek nehéz, legyen nő vagy férfi..
Normális fizetés mellett mindenkinke kellene hogy rendelkezen egy albérlettel szerintem. Itt németben legalábbis így van
6-nak
Nagyon egyet tudok veled érteni az elképzelésekkel! De sajnos nem a kérdésre válaszoltál! :D
7-nek
Nekem volt egy kolléganőm, volt két fia. Nagyon szerettem ezt a kolléganőmet, és igyekeztem a fiai felé is nyitni.
De amikor azt láttam, hogy 18, 20, 22, 24 felett sem csinálnak semmit, csak otthon laknak, egész nap játszanak, és amit megkerestek pénzt, az azonnal magukra költik, vagy rendelnek kaját úgy, hogy amúgy az anyjuk főzött vacsorát, de az mégsem olyan, mint a meki... Ezek nemhogy nem raktak félre, de volt, hogy 2 héttel fizu előtt az anyjuktól kértek pénzt...
13-nak
Igazad van sokmindenben itt.
De szerintem nem azért maradnak a fiatalok otthon, mert annyira jó nekik, vagy mert kiszolgálja őket az anyjuk, hanem mert jobban megéri!
Miért is költözzön el bárki is, ha amúgy jól elvan a szülői házban/lakásban, tud segíteni.
Szerintem ez a mamahotel inkább lehetne érvényes az olyan emberekre, akik képtelenek levállni, mert annyira élvezik a szülő támogatáást. És szerintem ez a ritkább!
ÍDe tény, hogy az összes csaj ismerősömet nézve, valahogy a lányok hamarabb akarnak függetlenedni
#1-es vagyok, jó olvasni, hogy vannak még kivételek, mint te is, akikre lehet számítani:)
Azzal amúgy szerintem sincs semmi baj, ha otthon lakik a gyerek, és kiveszi a részét a munkából, esetleg fizet valamennyit (már ha a szülő elfogadja), vagy segít a dolgok intézésében. Hiszen tényleg hülyeség csak azért albérletet fenntartani egyedül, hogy elmondhasd, nem otthon laksz. Sokkal több pénz. Csak ugye az ember, akivel ismerkedik, nem tudhatja, hogy ő tényleg felnőtt módjára viselkedik/segít otthon vagy pedig azok közé tartozik, akiket ki kell szolgálni. De szerintem ez pár beszélgetés alkalmával kiderül, lehet látni, ki hogy viselkedik/gondolkodik a dolgokról.:)
6-os vagyok, valaki lebaszott, hogy nem a kérdésre válaszoltam :)
No akkor próbálok arra: szerintem (tényleg csak szerintem, tehát ez szubjektív vélemény, de tévedhetek is) azért a férfiakkal, fiúkkal azonosítják a jelenséget, mert egyfelől a fiúk anyásabbak, szeretik anyuka főztjét, az anyák nagyon szeretnek általában gondoskodni a fiaikról.
Egy leánygyermek és az anyja kapcsolata tejlesen más, mint egy fiú és anya kapcsolat. Ahol a felnőtt nő marad a szülői házban, ott másképp zajlanak a relációk, a lány, vagy fiatal felnőtt nő kevésbé várja el, hogy ki legyen nyalva a segge, nem vár akkora gondoskodást. Így az élcelődők és ítélkezőknek kevésbé céltáblája, mint a szüleivel/anyjával élő férfiú.
De mégyegyszer: ez csak a saját hipotézisem.
15.nek 7 vagyok. Szomorú..
Amúgy nekem a sógornőm uez és ő (nyilván) lány. ;) 33 és az anyjáékkel el. Normális munkája se volt sosem… úgyis állandóan valaki kihúzza a szarból.. ha más nem akkor otthon elvegetál, amíg nem talál másik munkát, rezsije nincs, kaját anyja adja neki.. aludnia van hol..
Lehet több a ffi vagy fiu aki ezt csinálja de nem kizárólagos.
A kedvencem az amikor ezek az anyjuk seggeben elő emberek a fejemhez / fejünkhöz vágják, hogy "de nektek könnyű" mert a házasokat, a gyerekeseket, részesítik előnyben, nekünk vannak kedvezmények, stb.. mindezt azért mert mi úgy vettünk lakást, hogy 11 évig albérletben gyűjtöttünk az önrészre a lakáskasszát, majd amikor már volt annyink amennyi kell, akkor vettünk fel csok hitelt.
Igazából felvehetünk volna sima lakáshitelt is, de így kedvezőbb volt.
Azt sosem nézik amúgy, hogy én ha hazajövök a munkából, akkor nekem itt a háztartás, a gyerek, a főzés, nincs itt anyám aki főzzön rám.. stb..
De erre azt kapom meg általában, hogy az én választásom volt.. bingó..
Mi, amíg a lakáskasszát gyűjtöttük évekig hatszor meg kellett, hogy gondoljunk mire költünk. Nem volt nyaralás, koncertezés, ettermezés.. sajnos a magyar valóság ez, és nem az hogy bárkinek is könnyű... nem panaszkodom, de tény, hogy amikor a hitelt kellett felvenni előtte heti 60 órában 2 helyen dolgoztam és már megvolt a 2 gyerekünk..
Igenis a függetlenedés lemondással jár és nyilván van akinek ér ennyit van akinek nem.
Nekem semmit nem tudott anyám adni az életkezdéshez mégis megoldottuk a párommal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!