Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Főként Miskolciak! Mit gondolt...

Főként Miskolciak! Mit gondoltok a városotokról?

Figyelt kérdés
És az ott élőkről? Szerettek ott élni? Milyenek ott az emberek?

2023. okt. 7. 21:08
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%
Mi van elhanyagolva? Villamos konkrétan 10 percenként jár, belvárosban rengeteg az üzlet, számos út felújítása zajlik. Ezek mellett ott van, Lillafüred is, amely idén nagyon fel lett kapva. Hagyjuk már ezt az elhanyagoltságot.
2023. okt. 22. 18:35
 22/40 anonim ***** válasza:
57%

Látom nem olvastad el amit írtam vagy buborekban élsz. A villamos valóban 15 percenkent jár. Abuszokra ez már nem igaz. Iskolába munkába menet és hazafelé tehát reggel 7-8 és du 2-5 órakor 3-4x is jár busz, de ezenkívül csak 1x egy órában. Ha léekésed a csatlakozást akkor várnod kell sokat. Nem is mindenki jár villamossal. Mi van ha az én dolgom a kiliánban, helyőcsabán, görombölyon vagy a szentpéteri kapuban esetleg martin kertvárosban van? Oda nem megy villamos. Még a nagy válság idején is gyakrabban jártak.

Leírtál 2 helyet ahova a turisták járnak de ugyanerre probaltam felhivni a figyelmet. A sétálóutca, Erzsébet tér, Miskolctapolca, Lillafured mind mind olyan helyek ahova a turisták járnak. Ezért foglalkoznak velük. Ugyanez van Budapesten is. Szoktad nézni az utak állapotát? Voltál már a szetpéteri kapuban vagy a Tiszain? Pedig egyik se eldugott hely. Menj le aluljárókba is.

Szerintem nincs összehasonlítási alapod. Ha mindig Borsodban éltél és nem nagyon jártál el akkor megértelek. Ezt ismered ezért ez a szép. Igen, az lenne ha élhető lenne.

2023. okt. 22. 19:42
 23/40 anonim ***** válasza:
92%
Szóval jó lenne ha nemcsak a turistáknak lennének szép helyek csinálva hanem az átlag lakosnak is aki nem menő helyen lakik. Az igazi élhető város ott kezdődik.
2023. okt. 22. 19:55
 24/40 anonim ***** válasza:
100%
Az Avason élek. Tudom miről beszélek. Az hogy, Tiszai putrisabb (bár Budapesten is az összes az Kelenföldön és a Délin kívül) meg a Búza tér az nem nagy baj. 31,34,35,36 stb buszok fél óránként járnak. Én Székesfehérvárról költöztem fel ide 2018-ban, Fehérváron nincs pl villamos, és a buszok is óránként jártak.
2023. okt. 22. 20:10
 25/40 anonim ***** válasza:
100%
Leirtad a legforgalmasabb helyet a városban. De értsd már meg hogy vannak akik a kulvarosokban laknak. És igenis baj hogy a pályaudvarunk és a buszállomásunk es még a környéke is egy putri. Csak azért nem zavar téged mert nem jársz arra nap mint nap.
2023. okt. 22. 20:20
 26/40 anonim ***** válasza:
74%

Mozdonyvezető vagyok. Szóval járok mindennap. Nem a miskolciak miatt putri.. Igaz, én reggel 3:24-es személlyel szoktam kezdeni, aztán 22:00essel szoktam haza menni. Voltak idők amikor Zemplén IC-re raktak be. Ha megnézed Miskolc központú megye, és környező települések nem arról ismertek, hogy olyan barátságos helyek lennének. Ózd, Szerencs, Hidasnémeti, Hernádnémeti és sorolhatnám, ezek mind lejönnek a Tiszaira, és láttam amikor éppen nem a legtisztább bizniszeket folytatták le az aluljáróban. Szokott lenni balhé, vasútőrből meg sokszor csak egy van, és ahhoz nagy az állomásunk, sokszor lépni se mer. Tiszai valóban gázosabb, bár hétköznap vagy akár hétvégén 8-14ig ugyanolyan nyugis mint például az egri vasútállomás, csak sokkal nagyobb.

Búza teret valóban nem érintenem naponta, de szívem szerint azt is kerülöm. De ez sem miskolciak miatt van.

Nem Miskolccal van gáz, elég okés város, bár mondjuk igaz, hogy én kilátó felé lakok az Avason, de a városközpontnál láttam már mozgó kifejlett csótányokat járkálni az úton, amelyek a házak falából másztak ki. Minden városban előfordulhat ez (nyilván, Szekszárd, Eger, Veszprém és egyéb kisebb megyeszékhelyen nem, de azokban az ember maximum megunja magát) szóval ez nem Miskolci sajátosság. Sokak által istenitett Budapesten megverhetnek az aluljáróban, akár a villamoson, budapestiek oda se néznek, itt Miskolcon egyszer elcsúszott egy néni és mindenki kb odaszaladt segíteni.

2023. okt. 22. 21:45
 27/40 anonim ***** válasza:
Nem írtam higy a miskolci lakosok hibája, és azt se hogy nincs ugyanilyen város itthon. De a kerdes most Miskolcrol szól. Kicsit olyan mintha azt írnád hogy hát szar de ezzel kell megelégednunk, mert máshol még a bűnözés is nagyobb. Legalább egyszer csinalhatnanak normálisabb minőségű utakat, hogy utána ne kelljen toldozni.
2023. okt. 23. 08:36
 28/40 anonim ***** válasza:
43%

Nincs ezen mit ragozni:

Minél több a cigány, annál élhetetlenebb egy település. Márpedig Miskolcon már így is rengeteg a cigány, és csak még több lesz. Menj be a kórházba, az iskolába, sétálgass a központi utcákon, tereken. Mindenhol tele van cigánnyal.

Miskolcnak már vége.

2023. okt. 23. 08:46
 29/40 anonim ***** válasza:

#18: "A központi átszállós részek nagyon lepukkantak (Búza tér, Tiszai, Újgyőri), és ott a közbiztonság se jó."

Hetente fordulok meg a Tiszain, este szoktam érkezni, még nem vettem észre, hogy rossz lenne a közbiztonság. A múltkor bejárta egy videó a net-et, hogy egy részeg cigánycsávót meg a nőjét hogy ütött le egy vasútőr, mert nekimentek. Ők, állítólag már a vonaton is kötekedtek valakivel.

#24: "Az hogy, Tiszai putrisabb (bár Budapesten is az összes az Kelenföldön és a Délin kívül)"

A Déli-nél gyakran járok, a Tiszai palota hozzá képest, úgy le van a amortizálódva. A Keleti-nél, alig hogy kilépek, cigányok zaklatják az érkezőket valami kamu adománykéréssel vagy hamis parfümmel.

#28: "sétálgass a központi utcákon, tereken. Mindenhol tele van cigánnyal."

Szoktam sétálgatni, és nincs TELE cigánnyal, ha a nép eloszlását nézem. Ami a kórházt illete -már leírtam itt, megyei kórház, nem csak miskolci betegek vannak benne, hanem egész BAZ-megyéből.

"Miskolcnak már vége."

Bár Miskolc lejáratásának lenne már vége.

2023. okt. 23. 09:16
 30/40 anonim ***** válasza:
A városi közlekedésen most javítottak (jövőre önkormányzati választás lesz), van ahol lényegesen jobb lett (pl. Avas), de kijutni Lillafüredre vagy a Majális-parkba továbbra is időtrabló kihívás (1-es busz óránként egy megy).
2023. okt. 23. 09:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!