Melyk városban éltek,és szerettek ott lakni?
Budapesten lakok, vidékről (Szombathely) költöztem fel.
Az itteni tömeget nekem sok, viszont infrastruktúra tekintetében lényegesen kényelmesebb itt élni.
Budapest.
Amit szeretek:
-Van minden. Persze, minden megyeszékhelyen van minden, ami általában kellhet (élelmiszerbolt, posta, gyógyszertár, kórház, színház, stb.) De ha kitalálom, hogy megnézek egy operát, van Operaház. Ha egy fiatal kedd éjszaka el akar menni egy szórakozóhelyre, simán lehetséges. Ha egy kiállítást meg szeretnék nézni, vagy színházba szeretnék menni, számtalan lehetőség van. Ha kitalálom, hogy elmennék egy grúz vagy koreai étterembe, biztos akad valahol.
-Közlekedés: Minden autópálya itt kezdődik, minden vasúti fővonal itt kezdődik, itt van csak jelentősebb repülőtér az országban.
-Tömegközlekedés: A vidéki ismerőseim röhögnek, amikor mérges vagyok, hogy 10 percet kell várni a buszra, vagy hogy 2 rövid megálló kedvéért felszállok valamire ahelyett, hogy lesétálnám.
-Sok mindent fel lehet fedezni: A város legtöbb utcájában nem jártam, pedig itt élek már huszonvalahány éve. Még nem is voltam minden színházban, minden múzeumban, pedig egyáltalán nem kerülöm az ilyen helyeket! De még a belvárosban sétálva is megcsodálom például a homlokzatokat olyan helyeken, ahol korábban csak elsiettem.
Amit nem szeretek:
-Nagyon belvárosközpontú. Nem hogy a külső kerületekből, de konkrétan Tatabányától Hatvanig, Ráckevétől Nagymarosig minden hétköznap reggel megindul a tömeg arra a pár négyzetkilométerre, amit Budapest belvárosának nevezünk. Nem menne egyik napról a másikra, de a közintézményeket és munkahelyeket sokkal jobban szét kellene szórni.
-Nem csak nekem vonzó hely, hanem hajléktalanoknak és kéregetőknek is.
Cork, Írország.
Nyugis hely, baratsagos emberek, tele lehetőséggel
Dietikon (Svájc).
Nagyon szeretek itt lakni, de azért Key Westre bármikor elköltöznék :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!