Városiak, miért szerettek egymás hegyén-hátán lakni?
Mire gondolsz hogy "egymás hegyén-hátán élni"?
Arra hogy 40 m2-es lakásban él egy 4 tagú család?
Arra hogy panelben a szomszédtól csak egy papírvékony fal választ el és minden áthallatszódik?
Arra hogy egymást érik a társasházak?
Mi számít hegyén hátán élésnek? Mi társasházban lakunk, ennek vannak előnyei is, hátrányai is. Hátrány nyilván, hogy többet hallok a szomszédokból, mintha egy kertes házban élnénk (de az van városban is, és azért ott is van szomszéd, akit hallani lehet), és mégtöbbet, mintha egy tanyán laknék.
Előny viszont, hogy a lakáson kívüli dolgokkal nem nekem kell foglalkozni, nem kell füvet nyírni, nincs gondom kerítésre, tetőre, a falak külső részeire. Munka mellett nekem ez nagy könnyebbség. De ez persze csak a társasházakra igaz, városi kertes házra nem. Viszont én nem bírnék falun élni, nekem fontos, hogy legyen minden elérhető távolságra (akár kocsi nélkül is), például nagyobb élelmiszerbolt, gyógyszertár, gyerek/felnőtt háziorvos és szakrendelések, könyvtár, ruházati boltok, könyvesboltok, okmányiroda, szórakozóhelyek, éttermek. Ja, meg a gyerekeimnek bölcsi, ovi, iskolák. A kisebbikem ovijába hozzák falubusszal a gyerekeket a környékről, én ettől is hülyét kapnék. Ha valami miatt elalszunk, és elmegy a busz, akkor nem csak szimplán elkések a munkából, hanem már be se jutok, mert a gyerek nem jut el az oviba. Délután meg háromkor begyűjtik őket és viszik haza. Én akkor még bőven otthon sem vagyok, négyig tart a munkaidőm. Persze aki autóval jár, az megoldja maga, de aki nem, az így járt, dolgozni sem tud elmenni, mert otthon kell ülnie, és várni, hogy hozzák a gyerekét akkor, amikor még simán munkaidő van. És azt sem bírnám elviselni, hogy falun, ha jobban nem is, de látásból mindenki ismer mindenkit. Itt meg ismernek azok, akikkel egy házban élek, meg azokban a boltokban az eladók, ahová gyakran járok, de az utcán járkáló random emberek nem.
Falun meg hallod, hogy a kertben, udvaron mit csinálnak.
Nekem most nem hiányzik a kert, nincs időm rendben tartani, és egy házzal több a karbantartási feladat is, pénzben is.
Egyébként városban is sok családi ház van, nemcsak társasházi lakások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!