Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogyan állíthatnám le ezt a...

Hogyan állíthatnám le ezt a lakót?

Figyelt kérdés
Adott egy házaspár. A hölgy nyugdíjas viszont van neki egy 10 évvel fiatalabb férje aki nem dolgozik, iszik, és kéreget. Folyamatosan lejön hozzám bekopog hogy adjak neki 5-10 ezer forintot. Természetesen nem adok neki. De mindig a nyakamra jár. Hogy állíthatom le?

2023. szept. 8. 11:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Kinyitod az ajtót, kér, erre, te azt mondod, hogy jól van, várjon egy kicsit, becsukod az ajtót, és éled életed, ő meg kint vár. Ha megint csönget, megint eljátszod ugyanezt. Fél óra ácsorgás után talán leesik neki a tantusz, ha nem, hát nem. Addig se iszik.

A sima, udvarias elutasításban benne van, hogy hátha, vagy talán nem is emlékszik arra, hogy nem adtál, vagy adtál, csak próbálkozik, és kapott pár jó szót (udvarias elutasítás), figyelmet. És az is valami. Esetleg mondd meg neki, hogy te nem tudsz adni, de menjen fel a x. emelet Y. ajtóhoz, ott biztos adnak (persze a saját lakását add meg neki)

2023. szept. 8. 15:29
 12/15 anonim ***** válasza:
37%

Vagy előzd meg mindig, hogy de jó, hogy jött, éppen fel akartál menni hozzá kölcsönkérni. Tudna adni egy kis pénzt? Esetleg egy kis piát, stb. és akkor egyből lekopna.

Persze volt olyan hogy ezt eljátszottam egy koldussal, és nagy meglepetésemre komoly arccal kínált nekem pénzt. Na meg olyan is volt persze, hogy valaki pénzt kért tőlem, hogy kajára kell, erre adtam neki kaját, mert volt épp nálam szendvics, és hozzám vágta.

Arra is volt példa a 2006-os években, hogy a Keletinél pályaudvar környékén egy szakadt koldus megszólított, kért tőlem pénzt, én meg megkérdeztem, hogy bántják-e, kényszerítik-e (koldusmaffia), de mondta, hogy nem, és beszélgettünk, erre elmesélte, hogy napi minimum 30 ezret keres, és beadja a bankba, és a telke melletti kőházat akarja megvenni, mert most csak egy téliesített faházban él, nem hajléktalan. Aztán azért még mondta, hogy jó lenne, ha hoznék neki néha kaját, erre jól kiakadtam, hogy többet keres, mint én, miért adjak, de megmagyarázta, hogy az, ameddig ő elmenne a közértbe, addig nem koldulhatna, és az iszonyatosan nagy pénzkiesés lenne neki. Persze nem vittem, de most már bánom: mondhattam volna, hogy ok, x forintért viszek neki, és mindketten jól jártunk volna. Persze azóta már a koldusoknak se megy olyan jól, bár az is lehet, hogy csak ő volt olyan nagyon mázlista, de láttam, hogy nem csak nagyot mond, mert az alatt a néhány perc alatt is kb. majdnem egy ezrest összekoldult.

Na de elkalandoztam, ez egy másik kategória.

2023. szept. 8. 15:40
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
Ököllel. Abból érteni fog.
2023. szept. 8. 15:48
 14/15 anonim ***** válasza:
30%

Nekem még egy dolog jutott az eszembe.

Minden alkalommal, amikor jön hozzád kunyerálni, adjál neki vagy egy jehovás újságot, szórólapot, vagy egy alkohokistáknak segítő szórólapot. Persze akkor ezekből bőven be kell gyűjteni előtte. pénzt kér - ezt adod, szerintem elég hamar leáll, mert berág rád. :D

2023. szept. 8. 16:35
 15/15 anonim ***** válasza:

El kell küldeni a fszba úgy keményen és bunkón.

Tudod, mindenkivel azon a nyelven beszélj, amit ért. Ő ebből ért.

2023. szept. 13. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!