Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Nettó 2000-2500 eurós fizetésé...

Nettó 2000-2500 eurós fizetésért megéri Németországba költözni?

Figyelt kérdés

Itthon keresek kényelmes home office munkával nettó 520 ezer körül. Van autóm, házam, egyedül a rezsi magas a téli hónapokban, de még így is éves szinten harmadannyira jön ki, mintha egy pici albit bérelnék mondjuk 150 ezerért.

Németországban ugyanilyen munkakörben ahogy láttam nettó 2500 euró körül keresnék. Alacsonyabb munkakörben (recepciós pl) 2000, de ott mondjuk a home office is felejtős. Ebből ahogy néztem csak az albi elvinne vagy 1300-at, mert abban a városban ilyen drágák még a kis 40 m2-es albik is. Néhol ki lehet fogni 700 euró körül is, de azok gondolom szar környéken is vannak, ennyiért inkább csak szobákat lehet bérelni. Maradna mondjuk 1200 euróm a hónapra. Ennyiért érdemes kiköltözni? Tudok majd abból annyit félretenni (ha mondjuk kocsim is lesz), hogy tudjak menni külföldi nyaralásokra, jusson mindenre rendesen?

2023. aug. 31. 11:35
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
#20 úgy nem nehéz nem elb*szni a pénzt, ha az ember nem csinál semmit, nem megy sehova, és mindenből olcsó cuccokat vesz. Szerintem nem túl nagy titok az, hogy spórolni úgy lehet, ha az ember nem költ.
2023. aug. 31. 19:22
 22/36 anonim ***** válasza:
Akkor minek kérdezed?
2023. aug. 31. 19:40
 23/36 anonim ***** válasza:
Az miért baj, ha valaki a Lidl-ből öltözködik, és nem a Nike, Adidas stb boltból? Hatalmas összegeket lehet spórolni, az meg nem érdekel, hogy mások mit gondolnak. Ugyanúgy lecseréled a ruhákat pár év múlva, csak hatalmasat spóroltál. Ugyanez autónál pl. egy 5 éves suzuki swift is alkalmas arra, hogy A-ból B-be elmenjek, nem kell ehhez M-es BMW. Stb. stb. minden mással. Persze ha ezek nélkül nem lehet élni, akkor lehet kergetni a pénzt külföldön is.
2023. szept. 12. 21:56
 24/36 A kérdező kommentje:

Update: közben találtam ott a környéken 600 euróért is jó lakást és kimentem haha. Jó döntés volt, egyelőre úgy érzem.

#23 ha valaki sokat vezet, annak rohadtul nem mindegy, hogy az autó mennyire komfortos, mivel van felszerelve, tud-e menni 160-nal vagy 130-nál szétesik…ha sok pénzed lenne, te sem egy 20 éves suzuki swifttel járnál.

2023. szept. 13. 15:50
 25/36 anonim ***** válasza:

" tud-e menni 160-nal vagy 130-nál szétesik…"

Túl leegyszerűsíteda témát. Az exem buzukijával lehetett menni, de minden fájt egy Karlsruhe-Bp. után.

Az akkor 20 éves W124 után semmi bajom sem volt és kb. mint 8 óra pihenés után, úgy szálltam ki. Pedig mindkettő 130-at ment lazán.

2023. szept. 13. 15:54
 26/36 A kérdező kommentje:
#25 pont erre írtam, hogy nem mindegy, mennyire komfortos. És főleg Németországban jön jól egy gyorsabb kocsi, lehet nyomni neki az autópályán.
2023. szept. 13. 16:01
 27/36 anonim ***** válasza:

Kivéve amikor stau van, vagy baustelle, vagy unfall. 😋

És lássuk be, a németek ha kettőnél többen vannak, képesek még bevásárlókocival is staut képezni.

2023. szept. 13. 16:10
 28/36 A kérdező kommentje:
#27 hát azért még mindig nem mindegy, hogy két Baustelle között tudsz-e 170-nel menni, vagy 120-nál már remeg az autó :D Mindegy, én ha megtehetem, inkább veszek egy kényelmes jó autót, mint egy kis szart, de kinek mi.
2023. szept. 13. 16:22
 29/36 anonim ***** válasza:
22 éves Wagon R+-al közlekedek, nem esik szét 130-nál se, és ki akar ennél többel menni? Az, aki nem normális! Ennyit erről.
2023. szept. 13. 17:44
 30/36 A kérdező kommentje:
#29 én többször szoktam agyvérzést kapni a szerencsétlenkedő, szötymörgő, inkompetens sofőröktől, mint azoktól, akik elhúznak mellettem 150-nel, legalább ők nem tartanak fel. Sokkal több a béna csigatempójú irritáló sofőr, akiknek a tömegközlekedésen lenne a helye, mint a gyorshajtó.
2023. szept. 13. 18:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!