Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Nettó 2000-2500 eurós fizetésé...

Nettó 2000-2500 eurós fizetésért megéri Németországba költözni?

Figyelt kérdés

Itthon keresek kényelmes home office munkával nettó 520 ezer körül. Van autóm, házam, egyedül a rezsi magas a téli hónapokban, de még így is éves szinten harmadannyira jön ki, mintha egy pici albit bérelnék mondjuk 150 ezerért.

Németországban ugyanilyen munkakörben ahogy láttam nettó 2500 euró körül keresnék. Alacsonyabb munkakörben (recepciós pl) 2000, de ott mondjuk a home office is felejtős. Ebből ahogy néztem csak az albi elvinne vagy 1300-at, mert abban a városban ilyen drágák még a kis 40 m2-es albik is. Néhol ki lehet fogni 700 euró körül is, de azok gondolom szar környéken is vannak, ennyiért inkább csak szobákat lehet bérelni. Maradna mondjuk 1200 euróm a hónapra. Ennyiért érdemes kiköltözni? Tudok majd abból annyit félretenni (ha mondjuk kocsim is lesz), hogy tudjak menni külföldi nyaralásokra, jusson mindenre rendesen?

2023. aug. 31. 11:35
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%

Én Ausztriában keresek 2200 Eurót könyvelési asszisztensként.

700 Eurót fizetek egy LAKÁSÉRT (nem tudom te melyik városban néztél 700-ért szobát…)

és havi ezer eurót félre tudok rakni.

Ha te otthon is félre tudsz 380.000Ft-ot rakni akkor ne gyere ki.:)

2023. aug. 31. 13:23
 12/36 anonim ***** válasza:

10 mindenki azt hiszi, hogy csak szobalánynak meg recepciósnak lehet menni.

Lehet technikusnak/mörn0knek is, csak hát az elején azzal sem fog 2500-nál többet kapni nettóban, mert eleinte úgyis csak Zeitarbeitfirma alkalmaz, és az alját adja.

Aztán mindenki a képességei szerint tud helyezkendni. Egyre kell figyelni, hogy németeknél az negatívum, ha az ember túl gyakran vált. 22-es csapdája, mert azt hiszeik, messziről jött, akkor dobálhatjuk ide-oda európában. Erre vált az ember, hogy helyben tudjon maradni, a végén a sok váltás miatt a helyi nagycégek meg nem veszik komolyan, mert nekik fix megbízható ember kell 5-10 évre.

2023. aug. 31. 13:24
 13/36 A kérdező kommentje:
#11 azért azt vezesd már le, hogy 500 euróból hogy jössz ki egy hónapra. Kaja, tisztasági/szépségápolási cuccok, hobbik, sport, ruházkodás, telefonszámla, kocsi költségei (ha van, ha nincs, akkor jegy, bérlet), szabadidős tevékenységek…500 euróból csak vegetálsz a szobádban vagy hogy jön ez ki?
2023. aug. 31. 14:03
 14/36 anonim ***** válasza:
76%

13 Én németeknél csináltam ezt az 1000 eurós spórolást.

Igen vegetálás, amíg talpra nem áll az ember. Konrétan ...asztuk a fillért.

Ha máig úgy kellene élni, akkoritthagytuk volna az egészet.

Hosszú távon nem életcél. Nyilván ügyesnek kell lenni, az embernek képezni kell magaát, és akkor el lehet érni valamit.

2023. aug. 31. 14:31
 15/36 A kérdező kommentje:
#14 ja jó, mondjuk nekem nem vegetálás a cél :D Mivel ugye én itthon sem élek szarul, nem azért mennék külföldre, hogy ott meg kuporgassak. Nyilván akkor mennék ki, ha az ittenihez képest mégjobban élnék.
2023. aug. 31. 14:34
 16/36 Shaddark ***** válasza:
100%

Akkor célszerű szerintem kimenni, ha

- Ott akarsz karriert mert az itteni szaktudásod úgy érzed nem becsülik meg.

- "Szenvedni" szeretnél pár évig egy nagyobb cél (lakás, Skyline GTR...) érdekében.

Szerintem ezzel a fizuval inkább maradj. Én mondjuk megkérdeznék egy külföldi blogon olyanokat akik kint vannak.

Az unokaöcsém kint van, ő fél évet kint van, egy szállodában ahol nincs semmi csak a munka a hegyekben. Aztán hazajön fél évre, itt kipiheni magát. Tud félre is rakni így évi pár milliót. De ha valaki családot szeretne vagy már van is akkor ez nem biztos hogy jó döntés. Ő szeret csajozni, eszébe nem jut megnősülni, nagyon élvezi ezt az életmódot.

A recepciós állás általában azért szállással, kajával ... jár, nem sok mindenre kell költeni. De nincs is életed amíg kint vagy.

Persze, máshol lehet hogy máshogy van, majd megírnak itt más tapasztalatokat is.

2023. aug. 31. 14:55
 17/36 anonim ***** válasza:
100%
Még annyi saját tapasztalat: 7 éve jöttem ki. Ezalatt megtanultam a nyelvet, képezten magam meg jól helyezkedtem. Ma a két és félszeresét kapom a kezdő fizumnak.
2023. aug. 31. 15:12
 18/36 anonim ***** válasza:
73%

Van hazad, autod, 520 ezer netto, az majdnem 2x atlag fizetes.

Szoval nemtudom, mire koltod feleslegesen a penzt..

2023. aug. 31. 16:53
 19/36 A kérdező kommentje:
#18 szerinted házat/autót fenntartani két fillér? Szerviz, gumik, üzemanyag, házra hadd ne kezdjem el sorolni, mennyi pénz mehet el. Én egyáltalán nem tartom ezt a fizut elégnek. A duplájára már azt mondanám, hogy abból jól lehet élni. Persze ugye kinek mik az igényei.
2023. aug. 31. 19:11
 20/36 anonim ***** válasza:
100%

Úgy,hogy nem b*szom el a pénzt és okosan csinálom.

De nem adok tippeket.

☺️

2023. aug. 31. 19:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!