Megéri kimenni Németbe GLS futárként 2000€-ért?
Tervezek ki menni németbe GLS futárként dolgozni. Szerintetek jó ez a fizetés?
Szállás az 300€ így maradna 1700€ ebből meglehetne élni
Szia. Én Németországban élek Kornwestheimban. 2000 euro nem rossz pénz de ezért taposnod is kell az autónak h-p néha meg szombaton is.
300 euro-s szállas lutri. Ha normális lakókkal leszel akkor megéri ha alkesz drogosokkal akkor nyilván nem.
A kaját olyan 400-500 euróból ki lehet hozni ha nem csak húst akarsz enni minden nap. Az itt is brutál drága lett.
Ha havi szinten elraksz 1000-1200 eurót akkor én azt mondom neked, hogy megéri.
Saját lakást bérelni nagyon nehéz ha nincs ismerős aki segít vagy olyan aki utánbérlőt keres akinek mehetsz a helyére.
Ha kérdésed van írj.
Borzalmas kint a futárok élete. Tele vannak a jogi műsorok a témával.
Alvállalkozó alvállalkzójaként gyakorlatilag rabszolgák...
Ha nem túl gáz a szállás 300euroert akkor megéri
Párom volt ott, hajnal fel 5re kellett menni, elvileg délután 5ig gyakorlatilag amíg ki nem vitte a csomagokat szóval kB este 7-8-9re ért haza
Ünnepi időszakban volt hogy éjjel 11re esett haza és hajnal 3kor kelt megint
Ráadásul a ház számozás sem úgy van mint itthon hanem össze vissza vannak , nem sorrendben, úgyhogy ha nem ismered a környéket még az sem könnyíti meg a helyzeted
Ezt a ház számozást megerősítem. Olyan címen lakok ahova a navi nem visz el rendesen.
Ha kaját rendelek mindig kint állok az erkélyen hogy lássam ha jön a futár mert egy kis zsák részben van a lakás, a navi meg vinne fel az úton tovább. Rengeteg ilyen van.
Van itt egy pár évvel ezelőtti doku. Németül van, de röviden a tartalma: bolgár, román, magyar, lengyel embereket kiszerveznek ezekre a melókra a GLS, DHL satöbbi al-al-alvállalkozói (Kolompár Dzsézönsztetem és kiccsaládja). Kapnak egy 2 szobás lakást szállásként tizen, egy budival, erre levonja élből Kolompár a havi 3-400 Eurot fejenként. A munka olyan, hogy megkapod a csomagokat, általában kiszállítás előtt órákkal kezded a szortírozást, majd indul a menet a lefingott kisteherautóval, gumik tükörre kopva, autó körberohadva. Papíron napi 8 óra, de a valóságban addig mész amíg nem végeztél. Így általában az jön ki, hogy napi 16 óra meló, órabér pedig kb a minimálbér fele végső soron. Nyilván vannak normális helyek is, mint ahogy a filmben is látható, de oda nem a különböző f@szbukkcsoportokban hirdető tezsvírek által lehet bekerülni, hanem német lakcímmel, német nyelvtudással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!