Van jogom beleírni az albérlet hirdetésébe hogy bizonyos embereknek nem szeretném kiadni?
Egyébként, hogy érdemben válaszoljak a kérdésre: szerintem azt, hogy te gyermektelennek, vagy kisállat nélkülinek, vagy csak férfinek-nőnek, nemdohányzónak szeretnéd odaírni, azt írd bele bátran. Én úgy vagyok vele, hogy ha dohányzó kisállattartóként látok egy albit, ahol ez kizáró tényező, akkor örülök neki, hogy nem raboltak el öt percet az életemből, amíg kiderül, hogy a tengeri malacom kizáró tényező, vagy, hogy a lakásból nem nyílik kertkapcsolat, és a tulaj nem bízik meg abban, hogy tényleg nem fogok rágyújtani a lakásában.
Azt, hogy tesóknak nem kiadó... Ilyet nem hiszem, hogy bele kellene írni. Nem feltétlen azért, mert fel fognak nyomni diszkrimináció miatt (nem fognak), hanem mert a magyarok, vagy külföldi diákok közt is van link alak, meg a cigányok közt is van, aki normálisan szeretne élni. Jelentkezzenek, üssék meg a minimumot (azért aki két-három havi kauciót kicsenget jelenlegi albiárak mellett zsebből, meg van állandó munkahelye, az legalább biztosan fizetőképes. Arra meg nincs garancia, hogy nem fogja lelakni a lakásod, ezért is érdemes fotókat csinálni, és közjegyző előtti szerződést kötni többek közt), aztán minimális emberismerettel, beszédstílust, gesztikulációt, fogak számát látva meg tudod állapítani, hogy rá mered-e bízni a tulajdonod.
Utolsó, igen, ez full jogos. Ezért is értem meg, hogy ilyen durva kauciákat kérnek (igen, tudom, Ausztriában hat hónap, meg Svájcban még durvább, meg hujjujjuj, de azért értjük, ugye, hogy egy 350-et hazavivő átlagembernek kicsengetni 600 ezret azért, hogy kulcsot kapjon, az durva), de kb. ez a legbiztosabb módszer arra, hogy ki legyél fizetve. Az, hogy mennyire lesz lelakva a lakás, megjósolhatatlan, csomó konszolidáltnak tűnő ember is él olyan körülmények közt, hogy még csapvizet se mernék inni náluk pohárból, meg ott a másik véglet, mikor természetes kopásokat, pl. egy lötyögő, kilazult kilincset, meg a villanykapcsoló mellett megsárgult falat tekintenek lelakásnak, hát csókolom, tetszett volna állagmegóvást végezni, meg tisztasági festést csinálni időnként.
Az a helyzet, hogy amíg nem lesz normálisan szabályozva ez a szektor, addig mindkét fél próbálja védeni a saját valagát, ahogy csak tudja. Én alig egy hónapja kérdeztem meg a házinénimtől, hogy egyébként észrevette, hogy három éve lakok itt, és mindhárom bérlői adatlapon/kérdőíven/nemtudommin, amit évente csináltat velem szerződésújítás előtt, más munkahely szerepel? És azt észrevette, hogy ebből nem vett észre semmit, mert ennek ellenére mindig pontosan ki lett fizetve minden hónap elsején? És még így sem gondolja azt, hogy ökörség, amit csinál azzal, hogy elkérné a főnököm telószámát, meg a bérpapírom (nem, ezeket azért már mégse, itt húztam meg a határt, mondanám, hogy költözök a bolond vénasszonytól, de az a helyzet, hogy főleg csak hasonló bolondokba futok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!