Lakásvásárláskor hogyan kérdeznétek a szomszédoktól?
Már hogy ne lenne szokás ilyet csinálni, én is csináltam ilyet, hogy bekopogtam a szomszédokhoz, aztán mondtam, hogy bocsi egy eladó lakást keresek, de ezek szerint eltévesztettem az emeletet.
Sok mindent így sem lehet leszűrni, de legalább valamennyi kiindulási alapod van, hogy érdemes-e ott lakást venned.
Nem vettem még lakást, csak elbérleteket ki.
Találkozunk a tulajjal, vagy ingatlanossal, kifaggatom, míg megmutatja. Utána aznap később, vagy másnap visszamegyek, bemegyek valakivel, aki ott lakik, vagy oda megy, becsengetek a közvetlen szomszédokhoz, elnézést kérek a zavarásért, elmondom, ki vagyok, mi vagyok, és felteszem a kérdéseim.
Működik. Volt, ahol olyan volt a szosmzéd, akit meg akartam kérdezni, hogy kösz de nem (tökrészegen nyitott ajtót délután háromkor, elküldött a picsába hogy miért zavarom, közben óriási zaj a háttérben, négy kis purgyét láttam visongva szaladni, meg egy kamasz lányt, aki próbálta terelgetni őket). Általában egyébként meglepően segítőkészek ilyenkor a random idegenek, akik még nem is a szomszédaim, elmondják, hogy autista kisfiú él a hatodikon, aki óránként üvölt, és ők is árulják a lakást, vagy hogy jó amúgy a közösség, de a nénivel a negyediken vigyázzak.
Hozzám is kopogtak már be így, a szemben lévő lakást árulták, én is teljesen őszinte voltam, imádom a mostani albérletem, ezt el is mondtam az érdeklődőknek, hogy miért tartom jó helynek azt, ahol lakom.
Ha vásárolsz, és nem bérelsz, akkor tényleg érdemes lehet megkeresni a közös képviselőt is. A 6-os jobban összefoglalta, hogy miért, mint ahogy én tudnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!