Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ausztria vagy Svédország? Te...

Ausztria vagy Svédország? Te melyiket választanád?

Figyelt kérdés

Fenti két ország közül melyikbe költöznél ki szívesen, ahol tovább folytatnád az életed? Az országon belül hol élnél/élsz?

Pro és kontra a két ország között? Ha esrtleg van aki ezen országokban él és van tapasztalata azt szívesen veszem.

Ha nem ezen országok, akkor melyiket választanád?

Persze azoknak releváns a kérdés akik tervezik hogy kiköltöznek, vagy már meg is tették.

Köszönöm a válaszokat!

2023. aug. 19. 20:43
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
16%
Vagy ha nem is pontosan védelem alatt vannak, de Svédország híres arról, hogy ítélkeznek, így aztán minden bűnöző oda menekül az elfogatóparancsok elől.
2023. aug. 19. 21:59
 12/29 anonim ***** válasza:
25%
*hogy nem ítélkezenrk
2023. aug. 19. 21:59
 13/29 anonim ***** válasza:
77%

Mondjuk én Prágában és Hamburgban is belebetegedtem, hogy haza kellett jönni. Németország esetén ráadásul ott tudtam meg, hogy elfogadták a státusztörvényt.

De örülök, ha Stockholm is menő. Adtam be pár helyre.

Csak itt is beírtam a keresőbe és annyi rosszat is olvasni...

Persze ki tudja, hogy ki írja és miért.

Egyfelől a kormánypropaganda is működik.

Másfelől igen, van, akinek nem jön be odakint, mégiscsak idegen közeg, hatalmas változások. Én se mernék fogadni, hogy kint maradok (akár svéd, német, osztrák vagy svájci munka lenne), annyit tudok, hogy meg akarom próbálni, a többi kiderül. ((A magyar mentalitásból nagyon elegem van. Nagyon félek a demokrácia rombolása miatt és nagyon fáj a magyarok mentalitása.))

(4-es voltam még mindig.)

2023. aug. 19. 22:03
 14/29 anonim ***** válasza:
92%

Ausztria és Svédország is nagy, változatos a lakosság. Mindkét országban van olyan hely, aminél Ózdra is szívesebben mennék.

Mindkét országban éltem, általánosságban a Svédek udvariasságból, "kötelességből" barátságosak, egyébként távolságtartók, csak felületes a barátságuk. Az osztrákok meg valahogy túl hivatalosak, mindig olyan érzésem volt, hogy a szabályok fontosabbak, mint a barátság. Ezen kívül Ausztriában a legváratlanabb helyen (kisvárosban) is előfordul aránytalanul nagy számú bevándorló közösség, akik a városon belül szinte külön társadalomban élnek és a hatóságok is inkább az eredeti helyieket próbálja megvédeni, minthogy a bevándorlókat leállítanák. Valószínűleg Svédországban is így van, csak ott nem utazgattam annyit.

2023. aug. 19. 23:09
 15/29 anonim ***** válasza:
67%

“általánosságban a Svédek udvariasságból, "kötelességből" barátságosak, egyébként távolságtartók, csak felületes a barátságuk.“

Magyarországon nem magyarként ugyanez a helyzet. Nem mondtál újat. Bevándorló vagy annak leszármazottja=idegen, idegen=ismeretlen akiktől félni kell. Mindenhol ez van, nagyon kevés országban tapasztaltam mást.

2023. aug. 22. 08:53
 16/29 anonim ***** válasza:
74%
Austria, mert most Skóciában élek és ezek a napi 18-20 órányi világosságok nyaranta teljesen kikészítenek, nem lehet egy jót aludni.
2023. aug. 22. 15:08
 17/29 anonim ***** válasza:
63%

Kedves kérdező, szerintem mindegy melyiket választod, mindkettővel jól jársz. A nyelvtudás elég meghatározó tud lenni, meg hogy hol van ismerős aki esetleg tud segíteni egy picit.

Én szeretem a havat, hideget a nem túl forró nyarakat és a természetet, meg a tisztaságot, rendezettséget, a kiszámíthatóságot... ezért lakok Svájcban.

Habár szívesen laknék egy "terroristák" álltal lakott Svédországban is 😀

2023. aug. 23. 07:52
 18/29 anonim ***** válasza:
83%

17

Svájcban tényleg lehetetlen barátkozni, tényleg brutál zárkózottak a svájciak a bevándorlókkal szemben? Mármint kb véglegesen.

Amúgy amiket írtál, tudtommal nagyrészt Svédországra is igaz, nyilván gondolom valamennyivel kevésbé rendezett.

2023. aug. 23. 09:04
 19/29 anonim ***** válasza:
63%

1 hónap sem telt a kommentem óta. Földig lettem pontozva, hát akkor most tessék:

[link]

Ááá, tényleg nincs terrorizmus Svédországban, dehogyan!

2023. szept. 29. 21:38
 20/29 anonim ***** válasza:
25%
Egyiket se.
2023. okt. 4. 20:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!