Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit használhatnék fegyvernek,...

Mit használhatnék fegyvernek, ha betörnek?

Figyelt kérdés

Egyre többet hallok késelésekről, betörésekről és egyéb bűncselekményekről - nem tudom, hogy igaz-e, nem hírekből tájékozódok, kivéve a Békéscsabán történt esetet -, és elkezdtem félni. Egy olyan környéken lakok, ahol sok a roma, és gyakran szoktak egymással is balhézni.

Mit használhatnék önvédelemre, ha valaki késsel támadna rám? Egy vastag botot hozzak be, amivel nagyot lehet suhintani? Mit tudnék használni?

2023. aug. 18. 21:42
1 2 3
 11/22 Darius- ***** válasza:
100%
Legfontosabb, hogy ne érhessen váratlanul a betörés. Az ajtó legyen zárva lakattal is, mert dróttal is kinyitják. Hallanod kell amikor betörnek, hogy fel tudj készülni. Oltsd le a villanyt, ha bemegy a szobába te fogod tudni hol van ő és nem fordítva. Ha nem megy be, különböző jelekből kiderítheted magad is. Ekkor jöhet a fegyver, ami lehet egy ásó mondjuk, amivel jó erősen a fejére csapsz úgy, hogy ne haljon bele. Ezért az ásót tarthatod a szobában is. Ha erős vagy fizikailag, le is ütheted vagy megverheted, az még jobb. A rendőrséget ezután kell hívni, mivel mire kiérnek már megtörténne a rablás.
2023. aug. 19. 00:38
 12/22 anonim ***** válasza:
76%

"főleg hogy a magyarországon kapható gumilövedékesek szart se érnek, nem arra lőnek amerre célzol"

A gumilövedékessel gyakorolni kell. Nekem is van, oda lő, ahova célzok. Elvileg otthon használhatod.

A gázpisztoly nem túl jó beltérben.

Bármilyen módszerrel akarsz védekezni, gyakorolni kell, hogy stresszhelyzetben ösztönös legyen minden mozdulat.

2023. aug. 19. 00:44
 13/22 anonim ***** válasza:
67%

2 kaukazusi juhasz vigyazza az almod,riasztok,kamerak ,rentett kamerak,vascso,vasserpenyo,sokkolo. Pisztollyal tanulj meg jol loni es hangtompitot is vegyel.

Neha maradj fonn es pisztollyal a kezedben uldogelj. Mi is csinaljuk soxor ezt.

2023. aug. 19. 07:19
 14/22 anonim ***** válasza:
92%

Vegyél egy gumilövedékes fegyvert! Pár méterről azért el lehet vele találni a támadót!

Kérdező! Ha a házadba betör valaki és késsel támad rád, meg is ölheted a támadót! Nem fognak érte megbüntetni.

Vagyis ha a házadban megtámad, nyugodtan beleeresztheted az egész tár gumilövedéket, az sem baj ha kifolyik a szeme.

2023. aug. 19. 07:57
 15/22 anonim ***** válasza:
92%
Ezt: [link]
2023. aug. 19. 08:28
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Balta.
2023. aug. 19. 08:29
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Bármit akarsz használni, a lényeg a gyakorlás. Hogy éles helyzetben magabiztos legyél.
2023. aug. 19. 08:34
 18/22 anonim ***** válasza:
76%

Az eszköz alapvetően "mindegy", - persze az észszerűség határain belül, - nyilván nem egy ülőpárnára gondoltam...

A fontos része az eszközhasználatnak, hogy "érezd" a fegyvered, - kézre álljon, "otthonos" legyen a kezedben, ismerd a súlyát, súlypontját, hatékonysági tényezőit és ez mind kevés, ha nem mered használni is!

Hiába pörgetsz úgy meg egy nunchakut, hogy suhog és nem is teszel kárt magadban vele, ha nem mersz megütni vele egy embert, ill. nem tudod, hogyan pattan vissza a repedt csontról az aktív vége.

Gyakorolni kell az eszközzel, bármit is választasz!

És még egy - szerintem - hasznos tanács:

A másik sarkalatos pont az önvédelemnél az önvédelem pontos értelmezése, - aminek a lényege az arányosság és az önbíráskodás tudatos kerülése. Amikor egy ilyen hordával találod magad szemben és el kell jutni az önvédelemig, az önvédelem kárvallottjai még arra is meg fognak esküdni, hogy az anyjuk férfi volt, - tömegesen kell cáfolnod a bizonyítási eljáráskor hazugságokat. Ártalmatlanná, harcképtelenné tett, kiszolgáltatottá vált embert ne bántalmazz tovább! Hívsz segítséget, - a többi a rendőr, mentő, és egyéb velük együttműködő, feladatkörre hatóságilag felhatalmazott közeg dolga!

2023. aug. 19. 09:19
 19/22 anonim ***** válasza:
50%
Elnézést, rosszul tudom, hogy gumilövedékest már nem lehet Magyarországon eladni? Néhány éve olvastam, hogy a meglévők maradhatnak, de a forgalamzásukat betiltották.
2023. aug. 19. 13:38
 20/22 anonim ***** válasza:
73%
#19 Ahhoz képest.. [link]
2023. aug. 19. 13:43
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!