Hol élnél szívesen külföldön és miért pont ott?
10.
Mert vannak kivételek, aki tudnak kulturáltan viselkedni.
Ha meg nem, "rúgják" is ki őket az országból. Svájcból.
Attól függ nyuggerként vagy még aktív keresőként..
Mert nem mindegy.Mondjuk lassan már bárhol máshol,mint itt.
Az emberek miatt,elképesztő lett itt a kultúra és a morál.
Legyen az közlekedés vagy bevásárlás.. :-((
Izland: kultúra, fizetések, biztonság miatt. Illetve valóban nyugodt is, és gyönyörű, kiválóan beszélnek angolul, szóval azzal sem lenne gond. Okkal vannak a világ legboldogabb országai közt.
Skócia: kultúra, fizetések, rendes emberek, van egy különleges és egyedi hangulata.
Svájcban is szívesen, az előttem írók által is említett okok miatt, viszont előtte picit neki kéne feküdnöm a német nyelvnek.
Van, aki ezt szereti. Én pl. imádom a hideget, a sötétet, a borult időt, nekem attól van jó kedvem, a napsütéstől, melegtől meg rossz.
Nekem Norvégia az álomországom, de Izland ugyanúgy játszik. Ezen kívül Kanada, Svájc, Ausztria is nagyon megfelelne.
mindenki dolgozik - meglepődnél, mennyien nem dolgozunk, mert nem kapunk munkát (a férjünk melózik, mi alkalmi és HTB-k vagyunk :D).
Svájcban élek, szeretem, de szívem szerint olyan helyen élnék, ahol nagyjából egész évben 24-25 fokos a hőmérséklet, mert a -8 (hegyekben -20) vagy a 36 nem pálya.
Elsősorban Magyarországhoz hasonló klímájú, földrajzú, elhelyezkedésű stb. helyen, nekem bejött. (Ezért lakok itt.) Lengyelországtól le Szlovéniáig, Horvátországig. (Szlovákiában nem, nyomasztónak tartom, ahogy a keleti szomszédainkat is.)
Másodsorban egy nyugati mediterrán országban, Olaszországtól Portugáliáig. Minél délebbre mész, annál inkább tudják az emberek, hogyan kell a meleg elől elmenekülni. Tetszik a mentalitás, a mindennapok kommunikációja, a munkamorál, az ételek... sokszor volt arrafelé olyan érzetem hogy Magyarországon járok jobb kiadásban.
Harmadsorban Franciaország, Anglia, esetleg Benelux, tehát a valódi Nyugat. Itt sem stresszelik magukat agyon az emberek, az utcákon sokszor magyar szemmel is rendetlenség, kosz van. Nincs az a kényszeres németes fegyelmezettség ami a magyaroknak is annyira rosszul áll. Viszont a fontos dolgokat általában el lehet intézni, általában van mindenre jó és egyszerű megoldás. A franciák kicsit körülményesek, tudom... cserébe viszont ebből a blokkból egyedül náluk jó a kaja.
Negyedik a Balkán, ott talán még föltalálnám magam, lennének ismerős dolgok. Legalábbis Szerbia, Montenegró stb. A többiről fogalmam sincs, de nem is vágyom oda.
Negyedik lenne Skandinávia vagy esetleg Svájc, Ausztria. A lehangoló sterilitásért kárpótolna a viszonylag érdekes természeti környezet.
Szerencsétlen németeknél még az se. Legalább Európa.
Ötödik Európa számomra ismeretlen részei + Németország. Itt már csak a legalább Európa faktor játszik.
Utolsó lenne néhány Európán kívüli hely pl. Izrael, Dél-Amerika egyes részei vagy Dél-Kelet Ázsia turisták által járt része. Részben jártam ezekben és tetszettek, részben kíváncsi vagyok rájuk.
Ausztria, Svájc (bár ezzel az a probléma, hogy ugyan tudok németül és nincs is bajom vele, de a svájci németből egy szót sem értek és már ha meghallom, akkor irritál :D), Hollandia.
Európán kívül én nem élnék, nem vonz.
Dél-Franciaország is tetszik, pl. Nizza, vagy Spanyolország egyes részei, csak az a baj, hogy rühellem a meleget, én már itt alig várom, hogy vége legyen a nyárnak, nemhogy egy mediterrán helyen...
Talán még Svédország, de ott meg télen lenne túl hideg, meg amikor olyan időszak van, hogy már délután 2-kor sötétedik, azt sem bírnám nagyon elviselni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!