Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hol élnél szívesen külföldön...

Hol élnél szívesen külföldön és miért pont ott?

Figyelt kérdés
2023. aug. 15. 13:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
96%

10.

Mert vannak kivételek, aki tudnak kulturáltan viselkedni.

Ha meg nem, "rúgják" is ki őket az országból. Svájcból.

2023. aug. 15. 15:00
 12/18 anonim ***** válasza:
95%

Attól függ nyuggerként vagy még aktív keresőként..

Mert nem mindegy.Mondjuk lassan már bárhol máshol,mint itt.

Az emberek miatt,elképesztő lett itt a kultúra és a morál.

Legyen az közlekedés vagy bevásárlás.. :-((

2023. aug. 15. 15:18
 13/18 anonim ***** válasza:
81%

Izland: kultúra, fizetések, biztonság miatt. Illetve valóban nyugodt is, és gyönyörű, kiválóan beszélnek angolul, szóval azzal sem lenne gond. Okkal vannak a világ legboldogabb országai közt.

Skócia: kultúra, fizetések, rendes emberek, van egy különleges és egyedi hangulata.

Svájcban is szívesen, az előttem írók által is említett okok miatt, viszont előtte picit neki kéne feküdnöm a német nyelvnek.

2023. aug. 15. 15:32
 14/18 anonim ***** válasza:
30%
már a második ember írja izlandot de miért? xD fél évig nem kel fel a nap, hideg van, nem értem ez miért lenne bárkinek is jó
2023. aug. 15. 16:06
 15/18 anonim ***** válasza:
97%

Van, aki ezt szereti. Én pl. imádom a hideget, a sötétet, a borult időt, nekem attól van jó kedvem, a napsütéstől, melegtől meg rossz.

Nekem Norvégia az álomországom, de Izland ugyanúgy játszik. Ezen kívül Kanada, Svájc, Ausztria is nagyon megfelelne.

2023. aug. 15. 21:26
 16/18 anonim ***** válasza:
83%

mindenki dolgozik - meglepődnél, mennyien nem dolgozunk, mert nem kapunk munkát (a férjünk melózik, mi alkalmi és HTB-k vagyunk :D).

Svájcban élek, szeretem, de szívem szerint olyan helyen élnék, ahol nagyjából egész évben 24-25 fokos a hőmérséklet, mert a -8 (hegyekben -20) vagy a 36 nem pálya.

2023. aug. 16. 11:34
 17/18 anonim ***** válasza:
52%

Elsősorban Magyarországhoz hasonló klímájú, földrajzú, elhelyezkedésű stb. helyen, nekem bejött. (Ezért lakok itt.) Lengyelországtól le Szlovéniáig, Horvátországig. (Szlovákiában nem, nyomasztónak tartom, ahogy a keleti szomszédainkat is.)

Másodsorban egy nyugati mediterrán országban, Olaszországtól Portugáliáig. Minél délebbre mész, annál inkább tudják az emberek, hogyan kell a meleg elől elmenekülni. Tetszik a mentalitás, a mindennapok kommunikációja, a munkamorál, az ételek... sokszor volt arrafelé olyan érzetem hogy Magyarországon járok jobb kiadásban.

Harmadsorban Franciaország, Anglia, esetleg Benelux, tehát a valódi Nyugat. Itt sem stresszelik magukat agyon az emberek, az utcákon sokszor magyar szemmel is rendetlenség, kosz van. Nincs az a kényszeres németes fegyelmezettség ami a magyaroknak is annyira rosszul áll. Viszont a fontos dolgokat általában el lehet intézni, általában van mindenre jó és egyszerű megoldás. A franciák kicsit körülményesek, tudom... cserébe viszont ebből a blokkból egyedül náluk jó a kaja.

Negyedik a Balkán, ott talán még föltalálnám magam, lennének ismerős dolgok. Legalábbis Szerbia, Montenegró stb. A többiről fogalmam sincs, de nem is vágyom oda.

Negyedik lenne Skandinávia vagy esetleg Svájc, Ausztria. A lehangoló sterilitásért kárpótolna a viszonylag érdekes természeti környezet.

Szerencsétlen németeknél még az se. Legalább Európa.

Ötödik Európa számomra ismeretlen részei + Németország. Itt már csak a legalább Európa faktor játszik.

Utolsó lenne néhány Európán kívüli hely pl. Izrael, Dél-Amerika egyes részei vagy Dél-Kelet Ázsia turisták által járt része. Részben jártam ezekben és tetszettek, részben kíváncsi vagyok rájuk.

2023. aug. 18. 00:56
 18/18 anonim ***** válasza:

Ausztria, Svájc (bár ezzel az a probléma, hogy ugyan tudok németül és nincs is bajom vele, de a svájci németből egy szót sem értek és már ha meghallom, akkor irritál :D), Hollandia.

Európán kívül én nem élnék, nem vonz.

Dél-Franciaország is tetszik, pl. Nizza, vagy Spanyolország egyes részei, csak az a baj, hogy rühellem a meleget, én már itt alig várom, hogy vége legyen a nyárnak, nemhogy egy mediterrán helyen...

Talán még Svédország, de ott meg télen lenne túl hideg, meg amikor olyan időszak van, hogy már délután 2-kor sötétedik, azt sem bírnám nagyon elviselni.

2023. aug. 18. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!