Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Külföldön élő magyarok,...

Külföldön élő magyarok, tényleg élhetetlen lett a nyugat?

Figyelt kérdés
Egy üzletben dolgozom, és a mai napon bejött egy vásárló, aki első körben elkezdte ecsetelni nekünk azt, hogy mennyire el van szörnyedve a magyar élelmiszer áraktól, meg hogy milyen szomorú ebben az országban mindenki, mivel ő most jött haza németből pár hétre, és hogy ő a magyarokhoz képest ki van simulva. 13 éve él kinn. Erre én feltettem neki egy ironikus kérdést, hogy "és tényleg nincs wifi németben?". Na ő nem értette az iróniát, és egy fél órás kiselőadás jött arról, hogy németországban már nem tudsz kimenni az utcára anélkül, hogy a bökőt beléd ne állítsák, hogy nem lehet strandolni, mert megerőszakolnak a migránsok, az iskolából kifelé jövet sorban erőszakolják a kislányokat fényes nappal. Akkor elhangzott, hogy tegyük össze a kezünket, hogy Magyarországon élhetünk (akkor miért nem jössz haza, gondoltam magamban...). Aztán megkérdezte, hogy "mivan, ti nem néztek híradót?". Itt már kicsit elengedtem a beszélgetést, mert jött az, hogy Orbán Viktor mennyire jól védi a magyarokat, és nem engedi be a migránsokat. Én nem vagyok sem baloldali, sem kormánypárti ember, abszolút igyekszem középen maradni. De ez az ember teljesen úgy írta le Németországot, mintha ott apokaliptikus állapotok lennének, és azt mondta, hogy MINDEN nyugati országban rettegésben élnek az emberek. Mivel én nem éltem külföldön, szeretnélek megkérdezni Titeket, akik kinn éltek németben, vagy valamelyik nyugati országban, hogy jelenleg 2023-ban mennyire durva a migráns helyzet, a közbiztonság? Féltek utcára menni? Internet, mobilhálózat stb. tényleg közel használhatatlan? Vagy ez már megint csak a fideszes narratíva, amivel próbálnak egy valótlan képet állítani elénk. Tudom, hogy a migráció nagy probléma Európa szerte, de azért szeretném más emberek tapasztalatait is hallani. Valóban ennyire jó döntés Magyarországon maradni most?

2023. aug. 7. 12:26
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
0%
en lassan 4 éve németországban dolgozok.. az első 2,5 évemet a holland határtól 5 kilométerre töltöttem ahol sok a néger.. es vilt gettó része a városnak ahol mindennapos volt a rendőrségi razzia... + egyszer halottam egy olyat hogy két néger leszurkálta egymást.
2023. aug. 8. 23:20
 22/23 anonim ***** válasza:
89%

Két dolog van a migráns kérdés és az életszínvonal. Az életszínvonal mérföldekkel magasabb tőlünk nyugatra ez nem vitás, ezért megy oda ennyi migráns is. Migránsból viszont annyi van már nyugaton, hogy az szerintem már rég nem egészséges. Viszont ha nálunk is olyan magas lenne az életszínvonal, akkor nálunk is annyi migráns lenne akármit is mond Vitya, tehát nem azért nem jöttek hozzánk idáig mert ő nem engedte, hanem mert nem is akartak.

Másrészt a migránsok tömeges megjelenését kb. idáig tudtuk elkerülni, mivel Viktorék úgy gondolták, hogy telibeb@sszák az országot kínai akksigyárakkal, ahol többségében migránsok fognak dolgozni, ha nem is azokból az országokból ahonnan Nyugat-Európába tömgesen érkeztek. Tehát ennyit arról, hogy Viktor nem engedi be a migránsokat.

Mint mindenben a migránsok számában is le vagyunk maradva a nyugattól, de van egy olyan érzésem, hogy ebben hamarabb utól fogjuk érni mint akármi másban.

2023. aug. 10. 00:18
 23/23 anonim ***** válasza:

Ausztraliaban elek 37 eve. ebbol 13 at Adeleideben eltem ahol nagyonjo a kozbiztonsag. az utobbi 22 evben onnet 100 kmre vettunk egy kis farmot. nyugodt az elet 37 ev alatt soha nem tortek be hozzank sem a varosban sem itt es most mar nyugdijas vagyok de soha semmifele attrocitas nem ert eddig.

az internetunk sajnos eleg lassu ez koztudott es vannak helyek ahol(mint nalunk is) rossz a terero a mobilra. viszont pont ezert fenntartjuk a landline telefont (ne haragudjatok de nem tudom ennek a helyes magyar megfelelojet;-((( es igy nincs problema ezzel sem. a tavolsagok eleinte szokatlanok voltak, en ha megyek pl Adelaidebe valamiert , az kb 1 jo ora jo uton stradan ez itt nem szamit tavolsagnak, mert ha bent varosban te mondjuk deli reszen laksz a barataid meg az eszaki keruletben akkor siman lehet 130 kmt autozni hogy elmenj hozzajuk. masok teljesen a leptekek. Del Ausztraliaban szerencsere keves a muszlim akik vannak dolgoznak, orvosok apolok sokan taxiznak, de Sydneyben es Melbourneben sokkal tobben elnek es a gond is tobb veluk.

okt. 2. 07:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!