Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Külföldön élő magyarok,...

Külföldön élő magyarok, tényleg élhetetlen lett a nyugat?

Figyelt kérdés
Egy üzletben dolgozom, és a mai napon bejött egy vásárló, aki első körben elkezdte ecsetelni nekünk azt, hogy mennyire el van szörnyedve a magyar élelmiszer áraktól, meg hogy milyen szomorú ebben az országban mindenki, mivel ő most jött haza németből pár hétre, és hogy ő a magyarokhoz képest ki van simulva. 13 éve él kinn. Erre én feltettem neki egy ironikus kérdést, hogy "és tényleg nincs wifi németben?". Na ő nem értette az iróniát, és egy fél órás kiselőadás jött arról, hogy németországban már nem tudsz kimenni az utcára anélkül, hogy a bökőt beléd ne állítsák, hogy nem lehet strandolni, mert megerőszakolnak a migránsok, az iskolából kifelé jövet sorban erőszakolják a kislányokat fényes nappal. Akkor elhangzott, hogy tegyük össze a kezünket, hogy Magyarországon élhetünk (akkor miért nem jössz haza, gondoltam magamban...). Aztán megkérdezte, hogy "mivan, ti nem néztek híradót?". Itt már kicsit elengedtem a beszélgetést, mert jött az, hogy Orbán Viktor mennyire jól védi a magyarokat, és nem engedi be a migránsokat. Én nem vagyok sem baloldali, sem kormánypárti ember, abszolút igyekszem középen maradni. De ez az ember teljesen úgy írta le Németországot, mintha ott apokaliptikus állapotok lennének, és azt mondta, hogy MINDEN nyugati országban rettegésben élnek az emberek. Mivel én nem éltem külföldön, szeretnélek megkérdezni Titeket, akik kinn éltek németben, vagy valamelyik nyugati országban, hogy jelenleg 2023-ban mennyire durva a migráns helyzet, a közbiztonság? Féltek utcára menni? Internet, mobilhálózat stb. tényleg közel használhatatlan? Vagy ez már megint csak a fideszes narratíva, amivel próbálnak egy valótlan képet állítani elénk. Tudom, hogy a migráció nagy probléma Európa szerte, de azért szeretném más emberek tapasztalatait is hallani. Valóban ennyire jó döntés Magyarországon maradni most?

2023. aug. 7. 12:26
1 2 3
 1/23 DominikX ***** válasza:
87%

Magyarországon az árak nyugatiak, a bérek keletiek.. ha neked a pénz nem számit, akkor érdemes Magyarországon maradni. Ha viszont számít, akkor irány a nyugat.

Wi-fi van, megerőszakolni pedig nem fognak xd

2023. aug. 7. 12:38
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

3 éve élek Hollandiában. Eddig még sosem éreztem magam veszélyben. A tinidzsér muszlim fiúcsapatok engem is zavarnak és hallottam pár rossz történetet, hogy pl utcán melegeket vagy annak tűnő embereket zaklattak, de azért annyira semmiképp se rossz a helyzet, hogy ezért ne éljek itt. A személyes tapasztalataim a muszlimokkal nagyon szélsőségesek egyébként, vagy aljadékok voltak (mind fiatal srác) vagy a világ legbarátságosabb emberei. Bár tény, hogy csak limitált interakcióim voltak éttermekben, illetve tech boltokban, de ott viszont messze jófejebbek, mint bárki más. Külső szemlélőként azt látom, hogy a nőkkel, lányokkal és a felnőtt férfiakkal nem sok probléma van, de valahogy a másod- és harmadgenerációs fiúk egy része kicsit elb.szott.

Az internet és mobilhálózat nekem ugyanolyannak tűnik, mint Magyarországon.

2023. aug. 7. 12:39
 3/23 anonim ***** válasza:
93%

Németországban élünk, Bayern tartományban. Valóban sok a migráns, viszont engem sosem ért még atrocitás. (Ellenben Pesttel, ahol simán belém kötöttek fényes nappal is, vagy éppen le akartak húzni pénzzel/egyéb dolgokkal)

Nyugodtan járok-kelek este is (akár egyedül vagy csak a fél éves fiammal) bár vannak balhék a nagyobb városokban, de az ugyanúgy meg volt Pesten is.

Ahol “veszélyesebb” a környék (pl. Regensburg hauptbahnhof, vagy bármelyik hbf - München, Nürnberg stb.) ott meg folyamatosan járkálnak a rendőrök.

A nettel sincs gond, vannak falvak, ahol lassú, meg rosszabb a lefedettség, de azért használható ott is.

Ha hazaköltöznénk nem tudnánk megélni, úgy elszálltak az otthoni árak az itteniekhez képest. (Csináltam egy táblázatot, hogy ugyanazok a termékek mennyivel kerülnek többe/kevesebbe itt, mint otthon, és megdöbbentő lett a végeredmény. )

2023. aug. 7. 12:51
 4/23 A kérdező kommentje:
2: Én is arra gondoltam, hogy ilyesmi lehet a helyzet. Nyilván van probléma a migránsokkal, és elég baj, hogy túl sokat engedtek be, mivel más kultúrát nem lehet ilyen hirtelen beolvasztani. Csak nekem ez a kettő üti egymást, hogy a feslett hanyatló nyugaton már be kell szögelni az ablakokat, hogy életben maradj, Magyarország meg egy édenkert. Miközben milliós számban mennek ki a magyarok, és érdekes módon jórészt nem jönnek haza, csak fogy a népesség folyamatosan. Isten ments, hogy elvakult követőjévé váljak bármelyik politikai oldalnak, de a valóság nekem nagyon mást mutat, mint amit leerőszakolnak a torkunkon itthon. És megmondom őszintén, 26 éves fiatalként baromi frusztráló, hogy az vesz körbe, mennyire jó itt, miközben látjuk minden barátommal, hogy semmi jövőképünk nincs...
2023. aug. 7. 12:56
 5/23 A kérdező kommentje:

3: Akkor lényegében olyan balhékkal lehet találkozni, amik általában a nagyvárosokra jellemzők, ha jól értem. Hihetetlennek gondolom, hogy egy ember (az említett vásárló) kinn él ugyanabban az országban mint te, és a szöges ellentétét éli meg annak, amit Ti.

Egy Hollandiában élő barátom is fotózott be nekem árakat valamelyik szupermárketből, azt hittem elsírom magam, amikor megláttam, hogy az ottani fizetésből ugyanannyiért vagy kevesebbért veszi a dolgokat, mint itt abből az alamizsnából, amit fizetésnek hívunk.

2023. aug. 7. 13:05
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
En erdeklodessel vegyes iszonnyal erzem, miket adnak be otthon a mediaban. Nincs kedvem meselni, hogy miert ugy nem igaz, ahogy van, mert akik vallasosan hiszik, azok nekem nem fognak.
2023. aug. 7. 13:13
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Nezem, nem erzem.
2023. aug. 7. 13:13
 8/23 anonim ***** válasza:
72%
2 hete voltam Bécsben, ami feltűnt, hogy a belváros nagyon durva szerintem. Mindenhol csuklyás nők, de temérdek. Nem tudom, hogy milyen problémát okozhaznak az ott élőknek, de a számuk riasztó.
2023. aug. 7. 13:20
 9/23 A kérdező kommentje:

6: Igen, a fanatikusokkal nem lehet mit kezdeni...

Van egy új sorozat, az a neve, hogy Silo. Arról, szól, hogy az emberek egy földalatti óriás bunkerben élnek születésük óta, és nem tudják mi van odakint, mert a vezetőik folyamatosan azt hazudják nekik, hogy a külvilág már elpusztult, nehogy kifelé vágyódjanak a bunkerből. Most kezdtem el nézni, és érzek némi párhuzamot a mi magyar valóságunkkal.

2023. aug. 7. 13:21
 10/23 A kérdező kommentje:
8: Igen, mindenképp ijesztő lehet az európai szemnek hirtelen annyi muszlimot látni, ezt elhiszem. De Bécs azért egy egyetemi város is. Én Pécsett élek és itt is sok a muszlim az egyetem miatt. Soha nem akadtam még össze velük, cigányokkal viszont rendszeresen. És nem, nem vagyok rasszista. Persze ezek a muszlimok kulturáltak, lehet hogy Bécsben nem az egyetemisták vannak első sorban.
2023. aug. 7. 13:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!