Külföldön élő magyarok, tényleg élhetetlen lett a nyugat?
Magyarországon az árak nyugatiak, a bérek keletiek.. ha neked a pénz nem számit, akkor érdemes Magyarországon maradni. Ha viszont számít, akkor irány a nyugat.
Wi-fi van, megerőszakolni pedig nem fognak xd
3 éve élek Hollandiában. Eddig még sosem éreztem magam veszélyben. A tinidzsér muszlim fiúcsapatok engem is zavarnak és hallottam pár rossz történetet, hogy pl utcán melegeket vagy annak tűnő embereket zaklattak, de azért annyira semmiképp se rossz a helyzet, hogy ezért ne éljek itt. A személyes tapasztalataim a muszlimokkal nagyon szélsőségesek egyébként, vagy aljadékok voltak (mind fiatal srác) vagy a világ legbarátságosabb emberei. Bár tény, hogy csak limitált interakcióim voltak éttermekben, illetve tech boltokban, de ott viszont messze jófejebbek, mint bárki más. Külső szemlélőként azt látom, hogy a nőkkel, lányokkal és a felnőtt férfiakkal nem sok probléma van, de valahogy a másod- és harmadgenerációs fiúk egy része kicsit elb.szott.
Az internet és mobilhálózat nekem ugyanolyannak tűnik, mint Magyarországon.
Németországban élünk, Bayern tartományban. Valóban sok a migráns, viszont engem sosem ért még atrocitás. (Ellenben Pesttel, ahol simán belém kötöttek fényes nappal is, vagy éppen le akartak húzni pénzzel/egyéb dolgokkal)
Nyugodtan járok-kelek este is (akár egyedül vagy csak a fél éves fiammal) bár vannak balhék a nagyobb városokban, de az ugyanúgy meg volt Pesten is.
Ahol “veszélyesebb” a környék (pl. Regensburg hauptbahnhof, vagy bármelyik hbf - München, Nürnberg stb.) ott meg folyamatosan járkálnak a rendőrök.
A nettel sincs gond, vannak falvak, ahol lassú, meg rosszabb a lefedettség, de azért használható ott is.
Ha hazaköltöznénk nem tudnánk megélni, úgy elszálltak az otthoni árak az itteniekhez képest. (Csináltam egy táblázatot, hogy ugyanazok a termékek mennyivel kerülnek többe/kevesebbe itt, mint otthon, és megdöbbentő lett a végeredmény. )
3: Akkor lényegében olyan balhékkal lehet találkozni, amik általában a nagyvárosokra jellemzők, ha jól értem. Hihetetlennek gondolom, hogy egy ember (az említett vásárló) kinn él ugyanabban az országban mint te, és a szöges ellentétét éli meg annak, amit Ti.
Egy Hollandiában élő barátom is fotózott be nekem árakat valamelyik szupermárketből, azt hittem elsírom magam, amikor megláttam, hogy az ottani fizetésből ugyanannyiért vagy kevesebbért veszi a dolgokat, mint itt abből az alamizsnából, amit fizetésnek hívunk.
6: Igen, a fanatikusokkal nem lehet mit kezdeni...
Van egy új sorozat, az a neve, hogy Silo. Arról, szól, hogy az emberek egy földalatti óriás bunkerben élnek születésük óta, és nem tudják mi van odakint, mert a vezetőik folyamatosan azt hazudják nekik, hogy a külvilág már elpusztult, nehogy kifelé vágyódjanak a bunkerből. Most kezdtem el nézni, és érzek némi párhuzamot a mi magyar valóságunkkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!