A legtöbb fiatal miért nem akar egyáltalán Nyugatra költözni?
Külföldön lakom, és ismerkedem olyanokkal akik Magyarországon laknak, de náluk szinte mind kizáró tényező volt, hogy én nem Magyarországon lakom.
Én is majd haza akar költözni 5-10 év múlva, de még ennyi időre sem költözne ki senki külföldre. Mi olyan jó Magyarországon, hogy pár évre sem lehet otthagyni? Vagy semmi nyelvtudásuk sincs? Nekem mindegy, hogy melyik országban lakom, mindenhol úgy csinálom, hogy jól érezzem magam.
Frissen érettségizettként elmondhatom,hogy az évfolyamomban szinte 50-50,de inkább az országot elhagyóak felé billen az a mérleg, pedig nem is vagyunk fővárosiak. Leginkább a bizonytalanság, a normális fizetések, vagy az előrelépési lehetőségek miatt szeretnénk sokan kimenni. Itthon sokszor diplomával sem boldogulsz, csak éveken keresztül toporogsz egyhelyben egy bizonyos munkahelyen, minimálbérért, ami nem arányos az árakkal. Nekem soha a büdös életben nem lesz saját házam, mert vagy gyüjtök, vagy éhenhalok, mert már 300 ezer ft kevés,hogy normálisan megélj. Félreértés ne essék, külföldön sem lesz lakásom, viszont normális bérlakásprogramok vannak, az élelmiszer pedig szinte ugyan ennyibe kerül, pár dolgot leszámítva. Nem beszélve arról, hogy pl egy mérnök 3-4x ennyit keres Hollandiában, mint itthon.
Jó érzés magyarnak lenni és nem is mennénk el, ha lehetne normálisan boldogulni 4-5 gyerek nélkül...
14
te tutira csaj vagy, megmondom az írásodból
Hát sokféleképpen látjátok ezt a kérdést.
Ami ehhez az egészhez kapcsolódik és a legfontosabb, az az, hogy soha nem szabad átszámolni a kinti keresetet forintra és így összehasonlítani.
Az arányokat kell nézni.
Pl.:
Svájcban egy középvezető havi bérének a 30-35% ából megél és lakik.
Itthon hasonló pozicióba dolgozó a bére 80-90% ából talán kijön.
Na így kéne nézni a világot és összehasonlítgatni.
Ha valaki azzal kezdi itthon, hogy bezzeg ausztriába egy kis lakás átszámítva (és itt a hiba) 250e forint, huuu de drága stb stb.
Szóval soha ne számold át forintra mi mennyi ott kint. Az arányt nézd.
Itthon dolgozol akárhol és keresel akármennyit.
A médiában egyetlen egyszer láttam olyan összehasonlítást, ahol azt nézték melyik országban mennyi kenyeret, benzint, és még vagy 20 átlagos hétköznapi szükségletes dologbol mennyit tudsz venni egy hónapban itthon és kint a béredből.
És ez a legfontosabb !!! rész.
17 vok.
Én elhiszem, hogy sok mi nagyon földhözragadt nép vagyunk és nehezen hagyjuk itt a szülői házat, a kisvárost, falut, ahol gyerekek voltunk. Ha innen nézem megértem azt aki nehezen megy el.
Da azt is látom, hogy akik nehezen mentek ki, mind mind azt mondja 2 év után, hogy mekkora hülye voltam, sokkal korábban ki kellett volna menni.
Kint nagy átlagban jobban lehet élni.
És ami jooo, hogy sokkal nagyobb az anyagi létbiztonság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!