Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Flúgos szomszéddal hogyan...

Flúgos szomszéddal hogyan értethetnénk meg, hogy szálljon le rólunk?

Figyelt kérdés
Fejébe vette, hogy ő fél a nagytestű, veszedelmes kutyáinktól, mert azok figyelik őt mikor a kertben van és hangosan csaholnak, meg morognak... Ez érthető is lenne, ha lennének ilyen kutyáink! Eddig nem foglalkoztunk vele. A másik két szomszéd is csak nevet rajta, hiszen tudják, hogy egy 5 kg körüli zsebcirkálónk van. Tegnap a ballagás után szerettük volna áthívni a fiunk egyik barátját, de anyuka azzal utasitott vissza, hogy játszóra bármikor mehetünk, de nem szeretné olyan nagy kutyák közé engedni a gyereket. Hirtelenjében azt sem tudtam miről beszél, utána viszont ahogy beszélgettünk, kiderült, hogy a kedves nénike már beharsogta a környéket a hátsókertbe zárt hatalmas kutyáinkról. Ezt el sem hiszem! Most már legalább értem, miért nem akart eddig senki átjönni, csak játszóház, játszótér, kirándulás... Mit lehet ilyenkor csinálni?
2023. jún. 17. 09:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Röhögni kell rajta, és el kell terjeszteni, hogy bolond.
2023. jún. 17. 09:51
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Önkorival beszélni.
2023. jún. 17. 10:12
 3/6 A kérdező kommentje:
Az önkormányzattal már leveleztünk, pontosabban a jegyzővel, mert birtokvédelmet is indított ellenünk a kutyák miatt, de ott sem tudtam mást írni, mint azt, hogy nem létező kutyákat nem tudok kordában tartani és igazából a nem létezésüket sem tudom igazolni. A meglévő kutya kiskönyvének másolatát is mellékeltem, meg a szomszedok is nyilatkoztak, hogy csak az az egy kistestű kutya van. Ez meg az beköltözesünk második hónapjában volt. Akkor kaptam, egy levelet, hogy elutasították a keresetét és kész.
2023. jún. 17. 10:31
 4/6 anonim ***** válasza:

ha demencia vagy hasonló, akkor nagyon nagyon nehéz. és nem is tehet róla a néni, egyszerűen gyengülnek a határok a tudatában és összefolyhat észlelés és gondolatok, érzelmek. és nagyon könnyen erősödnek fel paranoid dolgok, hogy fél valamitől.

szerintem ha valakitől, akkor ilyen irányú szakembertől kérhetnél tanácsot, hogy hogy lehetne elérni, hogy felétek enyhüljenek ezek a félelmek, és erősödjön a bizalom. nekem amikor a nagymamám volt ilyen állapotban nem sikerült ez a dolog, de csak nagyon későn jöttünk rá, hogy demencia miatt ilyen és nincs értelme harcolni, mert nem erről szól a dolog.

össz vissz nem lesz könnyű. mert úgy kell megértőnek lenni, hogy közben ő fenyegetésként észlel titeket.

(és elvileg egyre több ilyesmi lesz mindenhol, ahogy egyre tovább él a lakosság)

2023. jún. 17. 11:27
 5/6 anonim ***** válasza:

még előző vagyok, még más irányból: szóval azt szerintem nem lehet elérni, hogy szét tudja választani, hogy mikor képzelek, haluzik mikor nem. mert ezek a határok már meggyengültek. hanem arra van esély, hogy pl pozitív képzelgései legyenek, jó élményekről, gyerekkoráról stb. vagy ha már fél, akkor legalább ne tőletek.

amúgy ebből a szempontból is nagyon káros amit a politika csinál, hogy ilyen harccá változtatja a közbeszédet tele ellenségekkel, mert az ilyen időseknek ez valóság lesz, szinte észlelésként. szóval a szó szoros értelemben ilyen félelem teli világot élnek meg. egy ilyen univerzumban képzelegnek, haluznak.

2023. jún. 17. 11:30
 6/6 anonim ***** válasza:

Mondjátok meg neki, ha nem hagyja abba a hazudzást a kutyákról, akkor ráuszítjátok a kutyákat, mind a hatot.

:)))))))

2023. júl. 20. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!