Akik Németországban élnek, mi a valós helyzet az arab, tórók, afrikai bevándorlókkal kapcsolatban a magyar tévéhiradókban látottakhoz képest?
Nemigen fogsz olyat olvasni, hogy kint rosszabb, mert akkor be kéne látniuk, hogy nem biztos, hogy jól döntöttek, amikor kimentek.
Ahogy azt sem vallják be, hogy hazajárnak a sokat szidott magyar egészségügyet igénybe venni, mert kint nehezebb/drágább a hozzáférés. (Pont ma volt egy ilyen esetünk, nőgyógyászati problémával inkább hazajött egy nyugati országból a beteg.)
Én mindenféle szégyenérzet és bűntudat nélkül vállalom, hogy vannak olyan dolgok és szolgáltatások amiket Magyarországon veszek igénybe, pontosan azért mert jóval olcsóbb.
Azért mert egy másik országban élek még nem vagyok hülye, hogy szórjam a pénzt ha nem muszáj.
Ez egyszerűen józan ész kérdése.
Én szívesen hazaköltoznék ha az átlag halandó ember azt a 400 nettó minden hónapban haza tudná vinni mindenféle túlóra nélkül.
De ilyen bért az ország nagy részén ma nem lehet megkeresni.
Értelek, de remélem, akkor te nem azok közé tartozol, akik ezzel egyidejűleg szidják a magyar eü. ellátás színvonalát. Mert ezek szerint mégis elég jó ahhoz, hogy hazagyere miatta.
Azonban, abba is gondolj bele, hogy a tb járulékot, legyen bármi is a neve, külföldön fizeted, a külföldi eü-kasszát gazdagítod vele. Az ellátásod költségeit viszont a magyar eü-re terheled. (Hiába, hogy pl uniós kártyával igénybe vett ellátást kiszámláznak az adott országnak, ha az ellátás valós költsége magasabb, mint amit jog szerint kiszámlázhatnak.)
#14 vagyok.
Ha egészségügyi szolgáltatást veszek igénybe Magyarországon akkor az magánrendelőben történik ami minden esetben fizetős. Így én semmilyen formában nem terhelem le a magyar eü. rendszerét.
Esetemben leggyakrabban fogászatra kell gondolni. Még így is sokkal olcsóbb mintha itt N.O.-ban megyek fogorvoshos.
A magyar fogorvosok pedig a legjobbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!