Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit szerettek Magyarországon/ban?

Mit szerettek Magyarországon/ban?

Figyelt kérdés

2023. máj. 16. 21:43
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
38%

Itt a legfinomabbak a zöldségek és a gyümölcsök.

De igazából minden élelmiszer, ha megtalálod a termelőt. Kenyértőla különleges, sehol máshol nem tartott állatok húsáig vagy akár a vadakig.

A nyár (számomra) épp elég meleg, melegebb azért nem kéne. A telek meg elég enyhék, elviselhetőek.

Olyan egyedi kultúra, épített és egyéb emlékek, és a mögötte lévő "sztorik", ami sehol máshol nincs, mégis magába ötvözi egész Európát.

Mentalitás: kellően laza, lezser, hanyag, ahhoz hogy mindent el lehessen intézni, meg lehessen oldani. Mégis, ha kell, tudunk jól szervezettek lenni.

Nagyjából olyan itt élni mint a mediterráneumban, annyi különbséggel hogy az ott lakó ember még belazultabb és még jobban értékeli a hely adottságokat - vagyis kb lesz.r minden mást. Nem akar olyan lenni, mint "a nyugatiak". Tudja magáról, hogy ő is nyugati, akkor is, ha pillanatnyilag csóróbb. Illetve, hogy akármennyivel csóróbb, süt a nap, finomak az ételek, ami a gazdag rokonságról kevésbé mondható el. Ebben még fejlődhetnénk :)

2023. máj. 17. 10:00
 22/27 anonim ***** válasza:
76%

Az éghajlatát szeretem, talán. És hogy kicsi az ország, igazából nincsenek távolságok.

Egy hétvégére kimentem Lengyelországba egy kolléganőből lett barátnőmhöz (egy multinál dolgozunk). Beszélgettünk, kérdezte, hogy messze lakik-e anyukám az én lakóhelyemtől. Mondtam, hogy igen, 40 kilométerre. Erre ő mondja, hogy az övé is messze lakik, 500 kilométerre. De neki ez valahogy természetes ott Lengyelországon belül, nekem meg a 40 km is sok itt kis hazánkban.

Amúgy a mentalitást, a társadalmi és gazdasági történéseket nagyon nem szeretem, és már régen nem.

2023. máj. 17. 12:03
 23/27 anonim ***** válasza:
78%

Budapestnek vannak előnyös oldalai, főleg kulturálisan. A magyar kultúrát szeretem, de főleg azt a részét, amit a kormány tűzzel-vassal irtani próbál (tágabb értelemben nevezzük mondjuk urbánus kultúrának).

A szomszéd országokban nagyon szép tájak vannak, valahol ez is pozitívum.

2023. máj. 19. 07:19
 24/27 anonim ***** válasza:
27%
Nincsenek háborúk földrengés cunami, legalizált fegyver drogkereskedelem, négerekkel lövöldözések, nyilvános reklámozott pr.ostitúció, szerencsejátékok, gyerekeknek is drog és drogos szülők alkohol legalizáltan, utcanevelde, a transzik homik gruppenszexes fétises betegek is csak pestre korlátozódnak de ezeket is irtanám.
2023. máj. 19. 07:46
 25/27 Caveman válasza:
100%
Semmit
2023. máj. 23. 14:53
 26/27 Drumgo válasza:
48%
Nem értem a sok válaszadót. Ha nem érzik itt jól magukat, ne tegyék tönkre a saját életüket. Miért nem mennek el? Élete mindenkinek csak egy van. Máshol a kerítés szeretetből békéből kolbászból megbecsülésből (stb.) van. Ja nem.
2023. máj. 23. 21:36
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

A -még nem privatizált- turisztikai látványosságainkat, a természeti kincseinket, azt, hogy földrajzilag remek helyen vagyunk, nincs gondunk olyan állat-, és növényfajokkal, mint mondjuk Ausztráliának (pl. azok a bizonyos pókok). A finom, különleges ételeket, illetve a nyelvünket. Azért jó érzés látni, amikor a magyart a legnehezebb nyelvek közé sorolják.

Ennyiben sajnos ki is fújt a lista részemről.

2023. jún. 24. 18:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!