Lépcsőházban kérhet olyant egy lakó egy kutyástól, hogy ne szálljon be a liftbe a kutyájával, amíg ő is bent van?
Nekem idáig természetes volt, hogy amikor jön a lift és kinyitom az ajtót és, ha benn áll más, megkérdezem azt, hogy beszállhatok-e kutyával (nem nagy, de nem is kicsi kutya). Ha nemet mond, akkor elengedem a liftet és megvárom a következőt. Vagy a földszinten, ha más lakó is várja a liftet, akkor megkérdezem, hogy mehetek-e a kutyámmal. Ha nemet mond, akkor előreengedem.
Viszont mondta valaki, aki amúgy halálosan fél a kutyáktól (mindenféle kutyától, kicsitől is, nagytól is), hogy ezt nem kéne egyáltalán csinálnom, hiszen ugyanolyan jogom van használni a liftet kutyával, mint másnak kutya nélkül, szálljak be kérdezés nélkül, aki fél az úgyis arrébb húzódik vagy figyelmeztet, hogy ne engedjem oda a kutyámat hozzá, de nem tilthatja meg a lift használatát, mert én is fizetek érte.
Ti mit gondoltok erről? Szólhat egy szomszéd a másiknak, hogy ne szálljon be a kutyával a liftbe?
Én úgy gondolom, teljesen jó, ahogyan csinálod.
A kutyásoknak el kell fogadniuk, nem mindenki van oda a kutyákért.
Te megadod a lehetőséget, hogy döntsenek.
Nekem nj-m van. Jó pár lakó maga ajánlja fel, menjünk együtt a liftben, mert legalább megsimogathatja addig a kutyámat. Viszont tudom ki az, aki tart a kutyámtól. Nekik felajánlom, menjenek előbb. Van, amikor nem élnek vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!