Mennyi bruttót kérhet el egy kezdő mérnök 2022-ben?
Én januárban kezdtem Kelet-Magyarországon multinál, nekem sajnos bruttó 350.000-et adnak, elvileg ez a bérsáv a cégünknél mindenkinek.
Így közel egy év tapasztalattal, hatalmas felelősséggel a nyakamban igencsak keveslem. Bőven megtermelem a hasznot magam után. Januártól még nagyobb felelősség és még több munka kerül a nyakamba, fogok kérni emelést. A Miskolci munkák csoportban a konyhai kisegítőre kérik az emberek nagyjából az órabérem, pedig ahhoz elég 8 általános, nekem meg C1-es angolom van és mérnök diplomám.
Elvileg a Suzuki meg a P&G (Gyöngyös) 300 nettót ad nulla gyakorlatra. Tavaly ilyenkor ennyit kínált nekem az utóbbi, de végül nem jelentkeztem különböző okokból. A Suzukitól pedig 1 hete hívtak, akkor mondták.
Gépész irányzat azért még megyeget, habár egyre jobban telítődnek fel a mérnöki szakmák. Gépész, villamosmérnök sztem kezdőként olyan bruttó 450-et elkérhet, vagyis el kellene kérjen. Persze olyan régióba ahol kevés a munka lehet sajnos kevesebb is, de nagyjából sztem nettó 300-al lehet indítani.
Ez még mindig jobb mint ilyen élelmiszer meg építőiparban kapott mérnöki pénzeknél.
Ez attól függ milyen cég, mennyit ér a munkád, stb. Nyilván azért van egy szint ami alá nem kéne lemenni.
"egy jó szakmunkás dupláját megkeresi lazán" alkalmazott és vállalkozó között ég és föld a különbség.
Budapesten pályakezdő villamosmérnökként 450 ezer a bruttóm (+ béren kívüli juttatások). Természetesen nem szeretnék örökké ennyi pénzért dolgozni, de kezdésnek szerintem reális.
F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!