Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Illetlenség szólni emiatt?

Illetlenség szólni emiatt?

Figyelt kérdés
Ha vendégek jönnek hozzám, viszont nem akarom, hogy cipőben járkáljanak a lakásban (én sem teszem, tisztaság van), illetlenség szólni, hogy vegyék le a cipőjüket (papucsot adok), ha maguktól ez nem jut eszükbe? Sajnos azt tapasztalom, hogy sokan mennek, mint a homály cipővel végig a lakáson és fel sem merül bennük, hogy máshol esetleg ez nem divat. Viszont kicsit kínosnak érzem, mikor nekem kell rájuk szólni. Illetlenség, ha mondom, hogy vegyék le a cipőjüket?
2023. ápr. 28. 16:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én személy szerint alapból azzal kezdem! Mármint hogy veszem le! Huzamosabb ideig vendégségbe amúgyis kellemetlen cipőbe lenne pláne ahol szőnyeg van! Viszont nálunk családi házba mondom hogy ne vegyék le mert úgyis nappaliba meg konyhába vagyunk, tartózkodunk ami járólap és az esetleg hideg járólapon ne legyenek zokniba!
2023. ápr. 28. 19:53
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, én meg sokszor azon lepődök meg, hogy nálunk még a szerelők is leveszik a cipőjüket, még az előszobában. Általában én szoktam mondani, hogy ne vegyék le, és adok ilyen cipőzsákot. Kinn van a cipősszekrényben egy csomó, ilyen:

[link]

A családom tagjainak meg van saját papucsuk, ha jönnek hozzánk, ők azt veszik fel.

2023. ápr. 28. 20:38
 13/15 anonim ***** válasza:
Sosem trappolok be cipőben más házába, automatikusan veszem le. Szerintem nem illetlenség szólni, de ha kellemetlenül érint, ne utólag szólj rá, hogy vegye le, ha már magától nem jutott eszébe, hanem rögtön belépés, üdvözlés közben nyomd a kezébe a vendégpapucsot. Hellósziaszevasz, ezt vedd fel, aztán bejöhetsz. A te otthonod.
2023. ápr. 28. 21:09
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem illetlenség, mert én is leveszem a cipőt.
2023. ápr. 28. 21:10
 15/15 anonim ***** válasza:
69%

Tegyél ki egy táblát, hogy "Belépéskor cipőt kéretik levenni!"

Nagy táblát, ha szükséges...

Hozzám cigivel tilos belépni...

2023. máj. 2. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!