Kedvelt falvak/kisvárosok Szeged,Debrecen környékén melyek? Mi miatt szeret(né)nek oda kiköltözni? Illetve miért ajánlható Szeged, miért Debrecen városa? Debrecent miért ekézik annyian? (Vannak fórumok,melyekben e két várost beszélik át a fórumozók?)
(Értelemszerűen a fentieket azoktól kérem, akik a Dunántúl városai és a főváros mellett/helyett észreveszik ezek előnyeit is.)
Egy plusz kérdés a végére:
Származott Neked hátrányod abból, hogy ezek valamelyikébe költöztél?
(Vagy ha Te éppen nem is - hiszen feltételezhetően nem sokan költözhettek innen erről a fórumról valamelyik városba a kettőből, vagy ezek környékére, mivel már boldog-boldogtalan fejvesztve nyugatra rohan - DE vannak ismerőseid, akik valamiért oda költöztek, akkor kérlek kérdezd meg tőlük és írd le nekem, hogy mit mondtak ők ezen negatívumokkal kapcsolatosan!)
Nem értek egyet az egyessel a "fejlődés" tekintetében, Szegednek rég nem abban a ligában kéne játszani, mint amiben most játszik... de ennyit erről.
Amit én is csípek itt és ajánlanám miatta:
- egyre több és jobb beülős hely
- bebiciklizhető Belváros
- viszonylag jó közlekedés
- vízisportok, Tisza, ártéri erdők
Amit kevésbé csípek de jelen van, annak aki szereti:
- beb.szós-hányós fesztiválok tömkelege
Ha pedig a pénz a fő szempont akkor nézz szét a Kisteleki vagy akár a Csongrádi járásban. Ezek a kimondottan csóró helyek a közelben, ami talán az ingatlanárakat is lefelé hajtja, de némelyik településről egész jó a közlekedés.
3-as, Szeged akkor fejlődhetne még jobban, ha a maffia kormányunk nem a fidesz nevezetű maffiaszervezetének leginkább megfelelően osztaná ki a támogatásokat és beruházásokat, hanem az ország érdekeit tartaná szem előtt.
Mindettől függetlenül Szeged összehasonlíthatatlanul jobb hely mint Debrecen. Egy jól megtervezett, gyönyörű, élettel teli, igazi történelmi belvárossal és folyóparttal rendelkezik, amihez képest Debrecen a fasorban sincs, mert egy poros pusztaközepi sivár mezővárosi hangulatnál többre nem képes. Szeged a fővároshoz is sokkal közelebb van, ami szintén nem kicsi előnye Szegednek. Debrecenbe a BMW meg akárhány kínai gyár települhet akkor se lesz jobb Szegednél.
Jól van, köszönjük szépen a városháza tornya alóli hozzászólást, örülök hogy erre van pénz, még vasárnap éjjel is! :)
Szeged városszerkezete és épített környezete az elmúlt 750-100 évnek, azon belül is leginkább az Árvíz utáni nagyszabású építkezéseknek köszönhető. Ebből az elmúlt 20-50 év sajnos csak elvenni tudott - tisztelet a nagyon kevés, ezredfordulós kivételnek: Kárász utca 'Europa Nostra' díjas fölújítása, TIK... és itt nagyjából ki is fújt a lista. Ami pedig legkevésbé tudott mindehhez hozzátenni, az szerintem, és még sokak szerint az elmúlt 20 év, de ez nyílván egyéni preferenciák kérdése.
Az Oskola utca pl. egész pofás lett, kár, hogy a közteresek a szabályok betartatása helyett onnan 10 méterre, másik utcákban szedik a bírságokat.
Debrecenről nem mondanék semmit, tegyék meg a helybéliek, ha akarják.
A beruházásokat nem tudom, hogy szerinted milyen maffiaszervezet osztogatja, szerintem egy cég el tudja dönteni, hogy hol ruház be.
Például valószínűleg a Mercedes sem véletlenül választotta Kecskemétet, ahová ingyen telekkel csábították, és nem Szegedet, ahol még a telek árával is át akarták b.szni. Vagy a neves amerikai szívbillentyűgyár (!) sem véletlenül mondta Szegeden, hogy nem, köszi, miután a volt temető területét mutogatták neki és ezzel még el is büszkélkedtek jóképességű városházi "szakembereink".
Mindezek ellenére rengeteg IT cég fejleszt és bővít Szegeden és az SSC szektornak is van itt jövője. Ami nem a legideálisabb, de egy 200 ezres város esetén simán lehet húzóágazat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!