Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Érdemes kivándorolni Horvátors...

Érdemes kivándorolni Horvátországba?

Figyelt kérdés
Csak mert a volt szomszédom odaköltözött véglegesen, ráadásul a tengerparttól messze egy kis faluba a bosnyák határ mellé. Nem tud horvátul csak pár szót, meg nem ismer ott senkit. 2 éve vette a házat, először csak fél évet volt kint most meg véglegesen kiment, a házát is eladta. Azt mesélte hogy kint minden jobb. Munkája is van.
2023. ápr. 16. 12:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
35%
Kint minden jobb, ez teny. De nem magyarkent.
2023. ápr. 16. 14:11
 12/20 anonim ***** válasza:
95%
Nemrég volt erről valahol egy írás, hogy hazánkból mennyien költöztek ki Horvátországba és hogyan tették ezt. Ha megtalalom, elkuldom. Valami olyasmi volt a lényege, hogy vannak, akik fixen kikoltoztek és főleg vakemyik nagyobb városba, vagy annak környékére tették és vannak, akik kétlaki életet élnek. Itthon is tartottak meg házat /lakást. Gondolom, attól függ, hogy mivel foglalkozik az ember. Pl turizmusban találhat lehetőséget. Biztos meg lehet élni bárhol, csak azért nem árthat egy terv költözés előtt :)
2023. ápr. 16. 15:55
 13/20 anonim ***** válasza:
95%

A horvatok szinten tomegesen koltoznek ki mas orszagokba, biztos a meguresedett helyekre ment a szomszedod.

A horvat munkatarsaim ugyanugy panaszkodnak az ottani helyzetre mint a magyarok a sajatjukra.

2023. ápr. 16. 16:07
 14/20 anonim ***** válasza:
67%

Mindenki jobbra vágyik, egy magyarnak az is elég, ha kevesebb a fűtés számla.

Meg ha akad egy üres haz, amiből elzavarták a helyi szerbeket 30 éve.

2023. ápr. 16. 16:10
 15/20 anonim ***** válasza:

Vagy az olaszokat 70 éve... az Isztria tele van üres házakkal... mit házakkal, fél kisvárosokkal. Olcsó ingatlanokat mégsem találni. Szerintem valamilyen szinten rajta tartja a kezét a horvát állam ezeken, hogy ne költözzön be akárki. Saját szempontjából még érthető is.

Azért érdekelne, mit lehet nyelvtudás nélkül dolgozni abban a faluban. Hacsak nem valami IT-s. A táj szép, végülis miért ne... nyelvtudás nélkül én tuti nem mennék.

2023. ápr. 17. 20:06
 16/20 anonim ***** válasza:
A kérdésben szereplő ház a bosnyák határnál van, nem ugyanaz ketegória, mint az Isztria.
2023. ápr. 17. 20:30
 17/20 anonim ***** válasza:
Tudom, épp ezért kérdezem, miből lehet ott horvát nyelvtudás nélkül megélni?
2023. ápr. 17. 20:42
 18/20 anonim ***** válasza:
Illetve a fölvetésemet az mégiscsak indokolja, hogy valószínűleg a bosnyák határ mellé se szeretnék ha a szomszédból beköltöznének a külföldiek, csak mert van üres ingatlan elég. De lehet, hogy tévedek, nem vagyok arrafelé ismerős.
2023. ápr. 17. 20:45
 19/20 anonim ***** válasza:
Ott szinte mindenki beköltöző, mivel a szerb többséget elűzték 30 éve a Krajinából.
2023. ápr. 17. 22:29
 20/20 anonim ***** válasza:
Értem, köszi.
2023. ápr. 18. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!