Miért jó magyarnak lenni? (Házifeladathoz kell felsorolnom 20 ilyen dolgot, de 3-nál elakadtam)
Ezeket írtam eddig:
-mert van egy Balatonunk
-mert sok jó verset hagytak ránk a költők
-a Rubik Kocka az ország egyik jelképe
De mit írjak még? Hogy jó minőségű a csapvíz?
Balaton: gondold tovább, mink van még: Fertő-tó, Hortobágy, Duna-kanyar, stb.
sok jó vers: gondold tovább, mink van még: regények, novellák, filmek, operák, stb.
Rubik Kocka: gondold tovább, mink van még: c-vitamin, gyufa, golyóstoll, mittomén...
Szépek a magyar lányok :-D most hirtelen még ez ugrott be :-D
Változatosan lehet káromkodni. Finom borok vannak, pálinka mindenre is megoldás. Díszes népviseletünk Van.
Csapvízről még eszembe jutottak még a termál fürdők. Ha jól tudom, akkor Magyarország kiemelkedő a termál Vizes fürdőkben. De ha ez nem is igaz ,az tuti, hogy sok fürdő van nálunk :-D szóval ezt is írhatod.
Amúgy ez tök jó feladat, ha van még ilyen, és segítség kell, írd ám Ki. Teljesen felpörögtem most
Gazdag kultúra (itt szét is szedheted, hogy pl. zene, népművészet stb. hogy hosszabb legyen a lista)
Sporteredmények
Érdekes történelem
Változatos természeti tájak
Földrajzi kincsek: források, bányák, termőföldek
Magyar állatfajták: vizsla, racka, gidrán stb.
Néphagyományok
Híres találmányok (a Rubik kocka is menő, de azért vannak még érdekességek)
Gasztronómia
Maga az eredetünk megér szerintem egy külön misét, a honfoglalás korára gondolok. Mi hoztuk be Európába a kengyelt és a fehérneműt. A lovas és az íjász kultúra, ami mai napig aktívan él. Na meg a hitvallás, sámánizmus, mondák stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!