Rossz szomszéd definíciója a mai világban! Ki hogyan határozná meg a rossz szomszéd kifejezést? Mik azok a dolgok, amiket valakitől elszenvedve már rossz szomszédnak tartanád?
Relatív kinek mi a rossz szomszéd.Nekem a következők nem pozitív tulajdonságok egy szomszédban.
Bunkó az ember.Nem képes köszönni vagy csak motyog valamit amit nem lehet érteni.Becsukja előtted az ajtót miközben mögötte vagy 2 méterrel.
Mindenről tudni szeretne és folyamatosan figyelő üzemmódban van.Pletykál és mindenbe bele üti az orrát.
Nem figyel a lépcsőházi tisztaságára pl direkt széthordja a sarat az egész lépcsőházban,a kutyája után a pisit e egyéb dolgokat nem takarítja fel,szemetel.
Hangoskodik olyankor amikor nem lehetne.Volt már rá,hogy vasárnap reggel 7kor a vasbetont fúrták.Néhány kevésbé értelmes ember még ünnepnapokon is képes ilyeneket csinálni.
Zene nem zavar és a kutya ugatását se,mert arra nem figyelek föl.Ezek az esetek mind az én lépcsőházamban történtek meg.
Két dolog rossz:
1. Ha hangos és nincs tekintettel a hangerőre a lakáson belül ( most társasházi szomszédokról beszélek de nyilván kertes házban is számít valamelyest ez )
2.Talán ez a másik amit kiemelnék, hogy híresztel rólad hazugságokat. Ezért kell mindenkivel 100 lépés távolságtartás, mert rengeteg a rosszindulatú szemét ember. A szerencse, hogy őket is kibeszélik és ők is visszakapják a sok szemétkedést hatványostul sokszor. Isten nem ver bottal!
Engem a legjobban azok irritálnak, akik folyton mások dolgaival foglalkoznak, mindenbe beleszólnak, mindent kritizálnak és/vagy hazugságukat terjesztenek másokról. Sajnos régebben is volt ilyen szomszédom és most is van. Ma is kezdte a hülyeségeit, úgy, hogy nem is szóltunk hozzá meg nem is bántottuk meg semmivel (mint ahogy általában ez így szokott történni). Én erre visszaszóltam és még ő volt megsértődve. Nem sűrűn szoktam ezt megtenni, mert alapjáraton béketűrő ember vagyok, de ha épp nincs jó kedvem, megteszem és nem érdekel, hogy 30 évvel idősebb nálam az illető.
A hangoskodók is irritálnak, különösen az éjszakai "zajkeltők" illetve az ordítva kommunikálók, akik azt hiszik, hogy mindenki kíváncsi 50 méteres körzetben a családi dolgaikra. Szerencsére kertesben lakok, tehát bent a házban nem hallani, de ha jó időben kint vagyok, utóbbi rendszeresen előfordul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!