Tàrsas hàzak szerinted egészségesek hogy mindenki egymàs hegyén hàtàn?
Éltem pàr hónapot panelban,de menekültem el mert szó suerint pokol volt ottjon tartozkodni. Ha épp nem csörgött zörgött egy ember akkor a fúró hangjàtól esett le a fülem.
Én véleményem az hogy nem egeszseges igy osszenyomoritva elni mert az ember nem tud lefekudni aludni akarmikor mert valaki mindig zajong. Nem egeszseges az idegrendszerre nezve hogy mindig van valami zaj hirtelenjében.
De vàrom a ti nezopontotokat.
10 emeletes panelban lakok, 44 lakás van itt. Panel és panel közt is van különbség, voltam már olyanban is, hogy hallani lehetett, ha a szomszéd tüsszentett. Ez nem olyan, de fúrás, kopácsolás néha előfordul (most pl épp nálam, szerelik be a klímát). De ez egy ilyen buli, kiírod jóelőre, hogy zaj lesz ettől eddig, akit zavar, úgy intézi az életét, hogy ne legyen itthon arra a pár órára. Cserébe neked is elnézik, ha te szereltetsz valamit. Az éjszakai műszak utáni alvásra meg tökéletes a füldugó. Ha mindenki betartja a szabályokat, nem gond az együttélés. Amellett kertes házban sincs feltétlenül nyugtod, hallgasd meg Kasza Tibi - Költözz el! - című számát:
"Egyszer a fejedre húzom, meglásd a kukát.
Ha hajnal 3-kor megint ugat a kutyád!
Amikor kora reggel ébredek a flexre!
Olyankor anyádékkal gondolok a szex-re."
Arról nem is beszélve, hogy kertes házban kicsit többször berregtetik a fűnyírót, mint panelban..
"többször berregtetik a fűnyírót"
Jaja, egész télen járt a szomszédnak.
Nem tudtam tőle aludni.
Ez a kisbütykös engem is próbál sértegetni privátban...
Nyilván ő az a fajta panelproli aki miatt utálja az összes szomszéd a házat, ezért ő is utál mindenkit
Szerintem nem lehet így általánosítani. Laktam szoci panelban is, most újépítésű társasházban lakom, egyik sem szörnyű. A panel jobb volt amúgy, ott soha nem hallottam a szomszédokat. De a társas sem rossz. Itt néha hallom kiabálni a szomszéd csajt a pasijával, de nem gyakran, meg legalább ingyen cirkusz. Néha dobognak felettem a gyerekek, de este soha, addig meg amíg csak nap közben csinálják együtt tudok élni ezzel. Mi meg az elsőn lakunk, alattunk nincs senki, úgyhogy az én gyerekem nyugodtan doboghat.
Kertesben nőttem fel, az zajosabb volt. Este csak a vonat hallatszott be, de nap közben fűnyírás, flex, kalapálás, tyúk kárálás, malom zúgás is (a hátsó szomszédunk egy malom volt). Aztán ráadásul az egyik szomszéd telket megvette egy autószerelő, akkor annak is lett hangja.
Mindenkinek más a jó. Ha nekem szabad időmben füvet kellene nyírnom, gazolnom, egy egész házat rendben tartanom, azt nagyon utálnám. Jó nekem a kis lakás, ha úgy van egy óra alatt patikára ki tudom takarítani, a szabad időmben meg tudok mással foglalkozni. A kertes házas ismerőseim mindig jönnek azzal, hogy most épp a kertet füvesítik, most épp a tetőt újítják, most épp a kerítést csinálják, most épp a teraszt betonozzák, ezért nem érnek rá sajnos találkozni. De amúgy nem akarok véletlen menni segíteni talicskázni?
Kertes házban is egymás hegyén hátán vannak általában.
2 szülő, 1-4 gyerek, azoknak a pasijaik/csajaik. Esetleg ott a nagyi is vagy valamelyik gyerek oda kölykezett már. De egészséges..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!