Budapesten inkább laknál külterületi részeken, vagy inkább a belvárosban?
Pont albinézőben vagyunk mostanában egy barátommal, és gyakran felmerül ez a kérdés nálunk is.
Mindkét verziónak megvannak a jó és rossz oldalai is.
Külterületi rész nyilván sokkal nyugisabb, és jól esik visszavonulni a csendesebb, netán kertesházas környékre egy belvárosi, nyüzsis munkanap után.
Ugyanakkor mi nagyon szeretünk még eljárkálni programozgatni, bulizni, iszogatni, ha ráérünk, és épp ezért vonzana minket az a verzió is, hogy mindezt sokkal kevesebb utazgatással és sokkal több spontaneitással megtehessük. Feltéve persze, ha egy belvárosi lakásban vennénk ki.
Nyilván nem egy Astoriára vagy Blahára kell gondolni, mert azért az már nekem túlságosan is belváros. De például van egy ismerősöm, aki a Móricz körtér közelében lakott egy darabig, egy viszonylag csendesebb sarkon, pár perc sétára a Duna parttól. Na, azt a lakást például mindig nagyon irigyeltem 🤩
Mindkét helyen laktam, több helyen is ("born and raised") és a külváros. Nincs annyi ember és szélesebbek a járdák, nincs az a heringek a dobozban feeling.
Meg csendesebb is. Mikor éjfél körül jövök haza éjszakaival, ég és föld a különbség; a belváros nyüzsög, mintha nappal lenne, a külvárosban meg pár kósza ember mászkál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!