Szeretnék segíteni a szomszédomnak, de nem tudom hogyan tegyem, hogy ne legyek tolakodó. Ötlet?
Nemrég beköltöztek a fölöttünk lévő lakásba (panel 3. emeletre). Előtte egy néni lakott ott aki meghalt, a fia megörökölte a lakást, majd kiadta ennek a srácnak.
A srác mióta beköltözött, rengeteget kezdett köhögni, sokat halljuk szegényt főleg este. Átérzem nagyon a helyzetét, mert kb. fél éve én is rengeteget köhögtem. Nagyon sokat szenvedtem, ülve kellett aludnom annyira fuldokoltam.
Tudom, hogy ő is ettől köhöghet (valamilyen megoldatlan gond van a szellőzővel).
Az 5 középső lakásból (ahol ez a szellőző probléma van) csak három lakott, így rajtunk kívül nem sok embernek tűnhetett ez fel.
Kétlem hogy a srác, aki megörökölte ezt a lakást tudná ezt a gondot.
Szólhatnék valahogy ennek a bérlő fiúnak anélkül hogy tolakodó lennék? Nem akarok ilyesmivel bekopogni hozzá, szerintem furán venné ki magát hogy "szia, halljuk sokat szenvedsz...".
Gondoltam dobok be a postaládájába egy levelet ahol leírom mi hogy oldottuk meg ezeket a dolgokat. Ez jó lehet? Vagy inkább ne üssem bele a dolgom, nagyfiú, majd megoldja? Annyira sajnálom szegényt. :(
Valójában meggondoltam magam, nem szólok neki. Lehet, hogy szimplán influenzás volt és hetekig köhög utána... vagy allergiás. :)
Nekem sem adott senki tanácsot mikor hónapokon keresztül köhögtem. Annyi sütnivalója meg csak van, hogyha büdös jön a szellőzőből, akkor lefedi.
Nem ütöm bele az orrom más dolgába.
Nagyon rendes egy csaj vagy, remélem nem ismerjük egymást.
Majd ne legyél felháborodva, ha valaki nem szól, ha pl. a munkahelyeden egy beteg ember beleiszik a poharadba, az alá a fa alá parkolsz az autóval, amin egy fosós madár lakik (nálunk is van ilyen fa, mindig le van tisztelve az alatta álló autó) vagy elhagyod a pénztárcádat.
Jól van, nem kell túlgondolni.
Látom nálatok te vagy az illetékes megmondó ember aki mindenbe beleszól.
Biztosan szeretnek a szomszédaid/kollégáid!
Sok sikert az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!