Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szerinted hány m²-es lakóhely...

Szerinted hány m²-es lakóhely kell 2 embernek?

Figyelt kérdés

2023. febr. 10. 14:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
A mi lakásunk 50 négyzetméter, és párommal ketten élünk csak benne. Ez szerintem elég, ha pl. nem vagy valamilyen gyűjtő. ☺️
2023. febr. 10. 14:59
 12/20 anonim ***** válasza:
54%
50 négyzetméter.
2023. febr. 10. 15:05
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Olyan 20nm fejenként kb, az már elég tágas, de pluszban jönnek a kiszolgáló helyiségek.

A realitás pedig sokszor meg sem közelíti az ekkora nagyságú életteret, keveseknél pedig pazarlóan felülmúlja.

2023. febr. 10. 15:06
 14/20 anonim ***** válasza:
76%

Rengeteg mindentől függ.

- az a 2 ember milyen viszonyban áll egymással... baromira nem mindegy, hogy szülő és gyerek, 2 haver vagy szerelmespár mondjuk

- mennyire élnek minimalista életet, mennyi cuccuk van, mennyire helyigényes hobbijaik vannak

- mennyire van szüksége bármelyiküknek "levegőre", magántérre, ahova gyakran akár órákra el tud húzódni / be tud vackolódni

- oké-e nekik, ha egy légtérben van a nappali és a hálószoba

- akarnak-e külön étkezőt

- külön akarják-e a fürdőszobától a WC-t

- külön hálószobát akarnak-e, ha mondjuk egy párról van szó - ha egy hálószoba elég, akkor egy vagy két ágyban akarnak-e aludni, és ha egyben, akkor mekkorát akarnak + az ágy mellé milyen bútorokat akarnak

- van-e háziállat

Én pl. exemmel 44 négyzetméteren egész jól elvoltam, egyetlen gond az volt, hogy egyben volt a nappali a hálóval, de olyan rossz volt a beosztása, hogy nem lehetett szétválasztani 2 szobát (ő meg néha esténként otthonról dolgozott, amikor én már "szabad" voltam az irodai munkámból)... de mást meg ez nem zavarna.

2023. febr. 10. 15:12
 15/20 anonim ***** válasza:
49%
50-60. Nem túl kicsi. Egyszerű takarítani, fenntartani. Nekem nagyobb csak a tárolóhelyek miatt kéne. De az élettér megfelelő.
2023. febr. 10. 15:14
 16/20 anonim ***** válasza:
94%

30 m²-en élünk ketten. Ebben a 30-ban egy fürdőszoba, egy konyha és egy hálószoba van. Vendégeket tudunk fogadni, mert jó időben kiülünk az udvarra, rossz időben a lakásban tudunk 2 max 3 vendéget elhelyezni (mi ketten az ágyra ülünk, és behozzuk a székeket a konyhából).

Az első éven még elvoltunk, bőven elég volt kettőnknek, csak egyre több cuccunk lett, új hobbik, rengeteg könyv stb.

Nyáron költözünk 150 nm-es házba (jó, ebben a 150-ben a kazánház is benne van), de tuti, hogy izomlázam lesz első héten, hogy megtaláljuk egymást a házban. 😅

Fura lesz, de nagyon várom már.

Ennek a kis háznak hatalmas előnye volt, hogy rengeteget tudtunk spórolni az újra.

2023. febr. 10. 16:14
 17/20 anonim ***** válasza:
40.
2023. febr. 10. 20:18
 18/20 anonim ***** válasza:
74%
50 körül. Két szoba legalább.
2023. febr. 11. 00:15
 19/20 anonim ***** válasza:

Anyummal és párommal vagyok 45 n.m.-en. Anyum 11 n.m.-en van, marad párommal 21 n.m. és közös 13 n.m., régen tartottam házibulikat, a 21 n.m.-es nagyszoba fel is van osztva 3 részre.

35/F

ápr. 7. 22:19
 20/20 anonim ***** válasza:
Tehát a 34 n.m. bőven elég kettőnknek gyerek nélkül, másik 45-ös lakás pedig 1 gyerekkel vagy átmenetileg 2 gyerekkel is jó lenne.
ápr. 7. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!