Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit jelent az a mondtad, hogy...

Mit jelent az a mondtad, hogy kiveheted a gyereket Borsodból, de Borsodot nem veheted ki a gyerekből? Ezt kire/mire mondják? És mit jelenhet, hogy benne van a Borsod?

Figyelt kérdés

2023. jan. 20. 11:57
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Legfeljebb azok értik így, akik nem bírnak szabadulni a kényszerképzettől, hogy az egész megye egy putri.
2023. jan. 26. 11:05
 12/25 Metionin ***** válasza:
100%

10. Nem feltétlenül, egyrészt Borsod nem egyenlő nyomor, másrészt nem lesz mindenki felnőttként olyan, mint amilyen közegben felnőtt.

Én olyasmire gondoltam, hogy nálunk megszokott volt, hogy egy 8 éves gyerek egyedül buszozik be az iskolába volánnal, városi ismerőseim meg kiakadtak ezen, hogy ők ezt nem hagynák. Pedig ha olyan helyen laknának, ahol ez a normális, akkor nem is értenék, hogy ezzel mi a probléma, hisz mindenki ezt csinálja. Vagy amikor jönnek a rasszista dolgokkal, hogy jaj szegény c-k, túl előítéletes vagyok, mert figyelek a cuccaimra amikor egy 5-6 fős csapat felszáll a villamosra, igen, mert nálunk mindennapos volt, hogy a tömött buszra kisbicskával szállt fel Gazsi, hogy már gyerekként is kerülni kell őket, mert elveszik a cuccaidat vagy hogy betörnek a házatokba úgy is, hogy ti bent alszotok. Egyfajta elővigyázatosság olyan dolgokkal szemben, amik általánosak x helyen ahol az ember felnőtt, az szerintem teljesen normális. Mint amikor olyan helyen nősz fel, ahol a sirályok elveszik a kajádat, egy ideig az új helyen is vigyázva veszed elő a kiflidet kültéren.

2023. jan. 26. 11:18
 13/25 A kérdező kommentje:
Borsod = legcsóróbb magyar megye Ez tény, nincs mit szépíteni :)
2023. jan. 26. 18:39
 14/25 anonim ***** válasza:
94%

Legfeljebb a gyakorin tény, a valóságban még mindig a középmezőnyben van.

GDP per capita: 20 megyéből a 13.

[link]

Fizetésben alulról a negyedik, ami nem a legjobb, de a "legszegényebb" itt se áll meg:

[link]

Most akkor várom azokat a forrásokat, amik téged támasztanak alá.

2023. jan. 27. 00:59
 15/25 A kérdező kommentje:

14-es látszik, hogy elfogult vagy, és nem nagyon értesz a közgazdaságtanhoz :) biztos hiányoztál azon az órán.

A GDP-nek nem sok köze van az életszínvonalatokhoz ott Borsodban. Onnan iszonyat sokan ingáznak és más helyen keresik a pénzt (Budapest, Győr, Ausztria)

Egy forrás erről: “Az egy főre jutó GDP gyakran nem ragadja meg kellő pontossággal egy ország vagy egy régió lakóinak tényleges jóléti helyzetét. Az OECD szakértői példaként megemlítik, hogy nagy tömegű ingázó munkaerő esetén előfordulhat, hogy egy körzetben bár jelentős értékteremtés zajlik, az előállított termékek és szolgáltatások jövedelemnövelő hatásából azonban a helyiek nem részesülnek, a termelés ellenértékeként kapott juttatások ugyanis az ingázók életszínvonalát növelik elsősorban. Épp ezért érdemes az egy főre eső GDP helyett a háztartások elkölthető jövedelmét alapul venni, ami az őket érintő bevételek és a kiadások különbségéből adódik.“

Az átlagfizetés meg amit linkeltél jól mutatja, hogy nem a legcsóróbb, hanem a legcsóróbbak egyike.. 19 megyéből a 16. Ez aztán az eredmény :D alsó 20%

Lehet rá büszkének lenni :)

2023. jan. 27. 06:16
 16/25 A kérdező kommentje:
Ezt a középmezőnynek nevezni kb olyan ferdítés mint amikor a fidesz támogatottságára azt mondják az ország 2/3-a.
2023. jan. 27. 06:17
 17/25 anonim ***** válasza:
Tehát kimondtad, hogy a legcsóróbb, aztán el kellett ismerned, hogy "nem a legcsóróbb", Q.E.D.
2023. jan. 27. 06:19
 18/25 A kérdező kommentje:
hát ha neked ettől jobb, hogy van a 19-ből 3 csóróbb akkor jó :D
2023. jan. 27. 08:26
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Ember, hát nem én verem magam itt egy hete arra, hogy "de jó, hogy vannak nálam csóróbbak" :D
2023. jan. 27. 08:58
 20/25 A kérdező kommentje:
Én ilyet nem írtam, és a kérdés sem erre vonatkozik
2023. jan. 27. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!