Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Meddig lesz élet a Földön?

Meddig lesz élet a Földön?

Figyelt kérdés

2023. jan. 15. 22:25
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
51%
Mivel a föld a víz a szikla is él még a látszólag alig mozgó növény is így mindig
2023. jan. 16. 08:55
 12/35 anonim ***** válasza:
26%

Sokban függ majd az éghajlattól is.

Ez a meleg sem normális ami évek óta van. Havat már alig látni, tartós havazás hosszú évek óta nem volt már.

egyre tovább tart az aszály, ha nincs takarmány nincs mivel etetni az állatokat, ha nincs búza, napraforgó ételünk sem lesz...

Ha nincs tartós hideg ami évek óta nincs, a kártevők sem pusztulnak ki, így nem elég az aszály még a kártevők is pusztítják a gyümölcsöt , zöldség egyebeket.

Hamarabb fogunk éhen halni minthogy esetleg szarrá ég...

2023. jan. 16. 09:31
 13/35 anonim ***** válasza:
64%
12, szerencsére a kártevő is élőlény, tehát a kérdés szempontjából ez csak annyit tesz, hogy virágzik az élet:D
2023. jan. 16. 09:59
 14/35 anonim ***** válasza:
65%
Hát igazi tartós hó régen volt valóban...talán 15 éves voltam mikor olyan igazi havazás volt, meg előtte mikor rengeteg gyerek kint volt szánkózott élveztük a havat. Ma már fel kell menned a hegyekbe, hogy láss havat.
2023. jan. 16. 10:02
 15/35 anonim válasza:
46%

Több korábbi válasz azt sugallja, hogy az (emberi) élet akár 4,5-5 milliárd évig is fennmaradhat a Földön.

Sajnos ez nem így van. Kb. 1 milliárd év múlva a Nap felszíni hőmérséklete megnő annyira, hogy az a sugárzásában olyan növekedést okoz, ami miatt a Föld felszíni hőmérséklete drasztikusan megnő (akár 100 fok fölé). Emiatt nem lesz folyékony víz a Föld felszínén, tehát minden bizonnyal élet sem. A Nap ~5 milliárd év múlva vörös óriássá duzzad, valószínűleg "elnyeli" (az ekkor már régóta élettelen) Földet is, majd fehér törpévé roskad össze, tehát nem lesz szupernóva belőle.

Mindenesetre pár száz éves skálán (sőt, már napjainkban is) a klímaváltozás a legkomolyabb probléma. Valószínű, hogy a jelenlegi társadalmi berendezkedésünk, a fogyasztói társadalmi szemlélet nem fenntartható. Gyökeres változtatásokra van szükség, amíg még nem késő.

A mesterséges intelligencia is reális veszély, de nem törvényszerűen fenyegeti az emberi létet. Egyelőre erre a kérdésre még senki sem tudja a végső választ.

2023. jan. 16. 10:33
 16/35 anonim ***** válasza:
57%

15, én úgy tudtam 4 milliárd év múlva jön a változás a Napnál, nem 1 milliárd. De ha úgy van, nekem okés.

De a kérdés nem az emberi létről szól. A klímaváltozással az állat és növényvilág együtt tud élni, a mesterséges intelligencia meg nagy eséllyel nem akarja kiírtani az állatokat és növényeket, max minket:D Szóval ezek nem fenyegetik az élet fennmaradását, csak a Nap átalakulása.

Vagy nyilván egy böhöm nagy aszteroida becsapódása sem tenne jót, de arra semmilyen előrejelzésünk nincs.

2023. jan. 16. 10:40
 17/35 anonim ***** válasza:
0%
Hát 38 éves vagyok, ha esetleg már 60 éves koromban beköszönt a halál , az már részemről elfogadható, nem is nagyon fog érdekelni...
2023. jan. 16. 11:11
 18/35 anonim ***** válasza:
2023. jan. 16. 12:00
 19/35 anonim ***** válasza:
43%

18, a videó amit linkeltél jó, én is sokat küldözgettem másoknak néhán yhónapja.

De rohadtul nem arról van szó benne, mint itt a kérdésben:D

2023. jan. 16. 12:23
 20/35 anonim ***** válasza:
75%

Szokás szerint a jó válaszok lepontozva, a hülyék meg felpontozva.

Sajnos ezen az oldalon csak két számjegyű az IQ.

2023. jan. 16. 13:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!