Ebből csinálhat ügyet az illető?
Szóval a tegnapi napom az egyik utcában fordultam meg a kocsimmal, és behajtottam az egyik kocsibeállóba, hogy meg tudjak fordulni y-ban. Viszont amikor befordultam a kelleténél nagyobbat fékeztem és megcsúszott a kerék (ilyen murva van leszórva az út mellé). Majd oda jött egy nő aki a házban lakik és mondta hogy keréknyomos lett a kavics meg hogy feljelent hogy rongálom a birtokukat. Én meg erre mondtam hogy jó és elhajtottam.
Ebből vajon fog ügyet csinálni vagy csak fenyegetőzött. Egyáltalán elkövettem valamit, mert szerintem nem?
Bunkó voltál, ennyi.
Ilyenkor - mivel tényleg kárt okoztál - a normális megoldás annyi lett volna, hogy elnézést kérsz és megkérdezed hogyan tudnád rendbe hozni.
Te most azt hiszed ez csak annyi, hogy pár kavics arrább került, de a tulajdonosnak ez sokadik esete és a kocsibehajtón ilyenkor gödör keletkezik, a murva egy része benyomódik a talajba, a gödör miatt ott a víz másképpen fog elfolyni és tovább rongálja a felületet.
Ilyenkor ha visszamész és kicsit elegyengeted a cipőddel, akkor ugyan helyre nem hoztad, de a szomszéddal megmarad a normál viszony, hiszen látható hogy nem akartál kárt okozni és próbáltad is javítani.
Gondold meg, fordított esetben téged nem zavarna ha te dolgoztál azzal, hogy a kocsibeállódon egyenes legyen a felület majd valaki összetúrja mert nem figyelt és te dolgozhatsz vele újra más hibája miatt? dehogynem.
A kettes válaszoló olyan lehet, mint az én bolod szomszédom, aki szerint pl. nem szabad az utcában tolatni, meg fel fog robbanni a ház, mert elötte parkolok és a földben ott van a gázvezeték.
A kocsibehajtón márpedig benyomódik a földbe a murva. Miért? MERT KOCSIBEHAJTÓ, tehát kocsik használják.
Most ez olyan, mint azt mondani, az esernyő megsérül, ha víz éri. Akkor az egy szar esernyő, mert a normál használatát nem bírja ki.
Nem lesz ebből semmi. Csak unatkozik a nő. Gondolom ilyen idősebb, humán térfigyelő rendszer típus, aki mindig leskelődik, mindig véleményez, mindig keresi a konfliktust.
Vagy túlpörgött "kisgyermekes éééééédesanya", ők szeretnek még belebolondulni az otthonlétbe.
Máskor nem menjél kulturált környékekre, mert nem tudsz viselkedni odaillő módon.
A prolik tolatgassanak odahaza a paneljük előtti parkolókban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!