Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Sért-e valamilyen jogot az az...

Sért-e valamilyen jogot az az illető, aki egy elhagyatott házban bulizik? *Kicsit sürgős*

Figyelt kérdés
A háznak van tulajdonosa, csak nem volt pénzze tovább építeni, és rengeteg agyalágyult ember célpontjává vált a ház. Van, hogy 5-en 6-an vannak és alkoholt isznak vagy marihuánát fogyasztanak vagy cigiznek mindezt hangos ricsaj és zene mellet. A kérdésem az, hogy a tulajt nem tudom elérni, és odáig jutottunk, hogy a rendőrségtől kérünk segítséget. (Én szomszéd vagyok) A bizonyos személyek 18 éven aluliak, de többük 16 már biztosan elmúlt. Jogosan hívjuk ki rájuk ezesetben a rendőröket? Ha igen, milyen indokkal, azaz mit mondjunk a rendőröknek? A gyors válaszokat köszönöm! Jó egészséget!

2020. máj. 21. 16:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
96%
Magánterület ahová nincs engedélyük, marihuána fogyasztás, csendháborítás
2020. máj. 21. 16:29
 2/15 anonim ***** válasza:
95%
Jogosan hívjátok ki
2020. máj. 21. 16:35
 3/15 anonim ***** válasza:
96%
Gyakorlatilag betörés szerintem, mondjátok azt.
2020. máj. 21. 16:38
 4/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm nektek, énis jogosnak érzem/tudom. Jól gondoltam, mert eleve privát/magán területet sem lehet "látogatni", ahogy az első válaszoló is írta.
2020. máj. 21. 16:42
 5/15 anonim ***** válasza:
90%
Először próbálj meg szólni nekik, hogyha nem mennek el és/vagy mégegyszer meglátod ott őket, hívod a rendőröket.
2020. máj. 21. 16:46
 6/15 anonim válasza:
85%
Elsőnek figyelmeztesd őket szóban 1x vagy 2x hátha veszik a lapot ha nem akkor magán birtok háborítás ha olyan időszakban halgatják akkor csendháborítás ill. Kábítószerrel való visszaélés gondolom oda is pisilnek az közszeméremsértés is lehet akár bár én tartoztam hasonló társasághoz ha kellőképp elmondják és lehet normálisan beszélni vagy tovább áltunk volna vagy halkabban lettünk volna anno de sose tudni milyen az illető viszont tényleg szólj mert elég erős vádak amiket írtam gondolom egyik sem szeretne elvonóra vagy börtönbe menni
2020. máj. 21. 16:52
 7/15 A kérdező kommentje:
*Az utolsó kettő válaszolónak*: Először is köszi a gyors válaszokat! Szólni nem merünk, mert picit vadabbnak tűnnek, és részegen ki tudja, mi tör elő belőlük, de igen, amikor csak alkalom adódik rá, szólunk nekik, nem szeretném kockára tenni egy ember teljes jövőjét, de szerintem ha valaki ilyet csinál, szerintem alap, hogy halkan, "összehúzódva" csináljuk. A pisi is sajnos közrejátszik... De már csak ezek alapján nem egy kultúrált társasággal nézünk szemben szerintem. Mindenesetre köszönöm a válaszokat, eddig mindegyikből vontam le valamit!
2020. máj. 21. 17:19
 8/15 anonim ***** válasza:
91%
Ha tényleg vadabbak, és agresszívan reagálnak, akkor viszont megérdemlik, hogy rendőrt hívj.
2020. máj. 21. 17:22
 9/15 anonim ***** válasza:
89%
Minimum laksértés és birtokháborítás, drogozásról nem is beszélve.
2020. máj. 21. 17:28
 10/15 anonim válasza:
73%

Még egy lehetőség jutott eszembe bár nem a legjobb de ezis alkalmazható lenne

Mondjuk ha a szomszédokkal összedobnátok kerítésre sima drót kb 10e fejenként ha vagytok 5 en szembe hátsó oldalsó szomszéd abból kifutja előre és mivel nemtudnak bemenni keresnek más helyet vagy ha mégis az betörés,minimum pártfogó bírótól függ de 3 évtől kezdődik annyit nekik sem fog megérni

2020. máj. 21. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!