Kiadó szobákat ézegetek, mert szeretnék elköltözni itthonról. Ilyenkor a hirdető meg szokta nézni az érdeklődő(k) Facebook fiókját, vagy bármilyen más közösségi fiókot ha az illető rábólint,hogy szeretnék kivenni?
Nagyon érdekelne mi alapján döntenek, ha arra kerül a sor, hogy megtetszik valamelyik kiadó szoba.
Vidéki vagyok,és nem nagyon tudom ilyenkor mi a szokás.
Első körben: cigány vagy nem az illető.
2. : inkább lányt szeretnének
3. : mennyire keresel jól
4. : szimpatikus vagy e a főbérlőnek arcod alapján
Ezeket mind kilehet deríteni egyszerűen facebook alapjám :)
Szerintem attól is függ mennyire sürgős, fontos a szoba kiadása, a tulajdonos is benne lakik-e, mondok pár példát.
Amikor mi adtunk ki szobát a következő volt a szempont:
(Én laktam ott előbb egyedül, majd egy barátnőmmel a másik szobában fiatal egyetemistaként)
-lány legyen, ezt fel is tüntettük a hirdetésben, de a fiú sem volt kizáró ok csak nem ő élvezett feltétlen előnyt
-kisebbségi nem jöhetett, tudom, hogy rasszista de sajnos negatív tapasztalat alapján hoztuk a döntést
-kisgyerekes sem, tanulni mentünk fel zavaró lett volna illetve ha nem fizet nehezebb kirakni
-a fiatalabb volt előnyben, mi is azok voltunk kellemetlennek éreztük volna egy apánk korabelivel
-aki alkudozott, meg csak ekkor meg akkor tud fizetni mondatokkal jött szinten kiesett
-ha több azonosan jó jelentkező volt a szimpátia döntött
Nyilván ez egy konkrét példa volt de tampontnak talán nem rossz
Az,hogy mennyire keresel jól,hogy deríthető ki facebook alapján?
Nem mindenki kürtöli világgá,hogy nem megy rosszul a szekér.
20éve adom ki a lakásomat és még az életben nem néztem senki profilját. Viszont most a kérdés kapcsán elgondolkoztam és rákerestem azokra, akikkel csúnyán megjártam.
Siralmas volt az eredmény!
Ha anno látom azt, amit most láttam, soha nem kapták volna meg a lakást!
És csak egy megjegyzés:
Az én profilomat biztos nem nézegetheti senki idegen, mert nem nyilvános.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!