"Városi" Facebook-csoportokban mi értelme hogy csak admini jóváhagyással kerülnek ki a bejegyzések?
Az XY városban láttam/hallottam csoportokra gondolok.
Gyakori hogy az operatív hírek (elveszett, megtaláltam, baleset, trafi, dugó, stb.) csak órákkal később kerülnek ki amikor már nem is aktuális a dolog, mivel az adminisztrátor meg ugye nem ül 0-24 a csoport felett.
Nem úgy volna ezeknek a csoportoknak értelme, hogy automatikusan bekerülne minden és legfeljebb a szabályellenes/nem oda illő posztokat utólag törlik? (ahogy pl. itt a GYK-n is csak kérdésekkel...)
Pont a helyi jelleg miatt elég kockázatos, hogy gyűlölködés, lejáratás lesz belőle.
Én kisvárosból származom, csak város csoportjában benne vagyok, mert a szüleim még mindig ott laknak és pont a múlt héten volt ilyen balhé, hogy kamu videókkal próbáltak valaki lejáratni, aztán ment a kommentháború, újabb videóüzenetek stb stb.
Az ilyen csoportokba nagy mennyiségű poszt kerül fel, főleg ha nagyobb városról beszélünk. Utólag törölni őket sokkal nehezebb és nagyobb a valószínűsége, hogy bent marad olyan poszt, amit amúgy törölni kéne.
Ahogy az előző is mondta, könnyen bekerülnek ilyen csoportokba lejáratások, gyűlöletbeszéd xy szomszédról, valakinek nem tetszik egy üzlet/étterem és rögtön megy oda fröcsögni, sokan spammelnek, hogy eladó valamilyen cuccuk (a spam miatt megint nehezebb lenne utólag törölni)
Gyakorin könnyebb végignézni a kérdéseket és törölni a nem odaillőket, mert nem egy folyamatos posztfolyam, mint facebookon. Plusz ha mondjuk kategóriánként vannak modok kevesebb is a kérdés, amit feltesznek mint egy facebook csoportba, könnyebb átnézni.
Abból óriási felfordulás és káosz lenne, ha minden posztot beengednének, és utólag kéne nekik takarítani.
Egyébként a facebook varázslatos világa előtt is csak eljutottak a fontos hírek az emberekhez, szerintem ezután sem fog összeomlani a világ, ha nem kerül ki minden poszt azonnal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!