Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Panelben nem zárni az ajtót...

Panelben nem zárni az ajtót mennyire megszokott ez, csak nekem tűnik furának?

Figyelt kérdés

5 emeletes panelben lakok és egyik szomszédommal beszéltünk a lépcsőházban ma reggel és feljött valahogy, ő nem zárja az ajtót.

Hallottam már ilyet, hogy régen divat volt ez, de akkor is főleg falun családiházaknál, de ilyet még nem hallottam , hogy valaki egy panelban nem zárja..

Kérdeztem tőle nem e fél, hogy valaki bejön vagy kirabolják azt mondta nem , "mert úgyse próbálgatja senki végig az ajtókat, hogy nyitva van e valamelyik" , hát mondtam neki, hogy volt már ilyen hírekben sokat meg nem értettem mire jó ez, hogy nem zárja be mivel egy tök egyszerű művelet.. de ragaszkodott hozzá, hogy ő már mióta az eszét tudja nem zárja az ajtót és sose volt gond belőle..

2022. dec. 9. 17:32
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Én is bezárom mindig, ha szemetet viszem le akkor is, de igazából ismerősi körben meg családban is mindenkinél ezt tapasztaltam ezért furcsáltam, de más válaszoktól kiderül, hogy ezek szerint azért annyira nem ritka ez a jelenség, hogy valaki nem zárja az ajtót.

2022. dec. 9. 18:24
 12/19 anonim ***** válasza:
Általában zárom magam után ha elmegyek és akkor is ha haza érek. De akkor sem esem pánikba ha nincsen bezárva mikor itthon vagyok vagy leszaladok a szeméttel.
2022. dec. 9. 18:47
 13/19 anonim ***** válasza:

ma 18:23

A lépcsőháztól még egy plusz ajtó van, amit zárva tartunk . Ez két lakásra nyílik.

Amúgy nem kell nagyon furcsállani, ha nem zárja valaki. Kb olyan ez is, mint a kádban fürdök, vagy zuhanyzok kedvelése, de még sok mindenben különböznek az emberek.

2022. dec. 9. 19:24
 14/19 anonim ***** válasza:
Az ajtón kívülről csak egy gomb van. Tehát ha nincs is bezárva akkor is kulccsal kell kinyítnom. Ha kiviszem a szemetet, vagy este otthon vagyok akkor nem kulcsrazárom. Ha elmegyek otthonról akkor meg kulcsrazárom mindkét zárat.
2022. dec. 9. 19:24
 15/19 A kérdező kommentje:

Azért szerintem ez nem olyan mint a kád/zuhanyzó kérdés, de nyilván mindenkinek vannak egyéni preferációi.

Az ilyen lépcsőházon belüli plusz zárt ajtókkal óvatosan, nővéreméket keményen megbüntette a katasztrófavédelem mivel lépcsőházon belül volt egy zárt ajtó és egy kedves szomszéd ezt bejelentette.

2022. dec. 9. 19:32
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire nem megszokott és ez az ember ostoba. Ráadásul azon túl hogy nem zárja, még el is mondja másoknak, ennyire hülyének nehéz lenni.
2022. dec. 9. 19:45
 17/19 A kérdező kommentje:

Én is így gondoltam, hogy egyedi eset, de ha elolvasod itt többi választ, úgy látszik többen űzik ezt

2022. dec. 9. 19:52
 18/19 anonim ***** válasza:

Igen, én társasházról beszéltem.

2022. dec. 9. 20:25
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

hozzánk akkor is betörtek amikor zárva volt az ajtó, heveder zárral xd De hallottam olyanról is, hogy benyitnak sunyiban, és ha van valami érték kézközelben akkor benyúlnak és észre se veszed. Továbbá volt hogy a lécsőházban tároltam a cipőimet rendes cipős szekrényben (anyám hülye ötlete volt), láss csodát pár hét múlva elvitték egy este az összes cipőmet :D És kisvárosban lakok, és itt relatív alacsony a bűnözési ráta.

Ha leugrok egy pillanatra a garázsba még akkor is bezárom az ajtót, mert most már fejszét állítanék a fejébe annak aki hívatlanul belép a lakásba, és nincs kedvem ezért börtönbe menni.

2022. dec. 11. 01:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!