Panelben nem zárni az ajtót mennyire megszokott ez, csak nekem tűnik furának?
5 emeletes panelben lakok és egyik szomszédommal beszéltünk a lépcsőházban ma reggel és feljött valahogy, ő nem zárja az ajtót.
Hallottam már ilyet, hogy régen divat volt ez, de akkor is főleg falun családiházaknál, de ilyet még nem hallottam , hogy valaki egy panelban nem zárja..
Kérdeztem tőle nem e fél, hogy valaki bejön vagy kirabolják azt mondta nem , "mert úgyse próbálgatja senki végig az ajtókat, hogy nyitva van e valamelyik" , hát mondtam neki, hogy volt már ilyen hírekben sokat meg nem értettem mire jó ez, hogy nem zárja be mivel egy tök egyszerű művelet.. de ragaszkodott hozzá, hogy ő már mióta az eszét tudja nem zárja az ajtót és sose volt gond belőle..
"Van, aki még akkor is zárja az ajtaját, ha otthon van."
Van aki nem? Kevés kivétellel mint a szomszéd meg ezek szerint te? Én senkit nem ismerek ismerősi körön belül aki nem zárná az ajtót ha otthon van ha nem..
Te ezek szerint nem zárod be ajtót társasházban ha otthon vagy? Elmész fürdeni vagy füllhalgatóba vagy/akármi és besurran valaki azt észre se veszed.. nem tartasz ettől?
Én sosem zárom be az ajtót, ha otthon vagyok. Általában eleve ritkán vagyok egyedül, és vannak csengettyűk az ajtón, a folyosón egy szélcsengő, és amúgy is, elég hangosan nyikorog. Kizárt, hogy ne hallanám meg, ha valaki bejön.
Éjszakára bezárom, de ha nyitva hagynám sem hiszem, hogy betörnének.
De most társasházról beszélünk? Családiháznál az oké, hogy ha nem utcafrontra hanem kertben van a bejárat nem zárják nap közben, de én ezt nagyon csodálom társasháznál
Panel. A lépcsőháztól még egy zárható ajtó van a lakásunkig.
Plusz nekem a konyhaajtó kinyitva rányílik a bejárati ajtóra. Plusz van egy méretes németjuhászom is a lakásban, aki általában az előszobában dekkol.
Minek zárnám nappal?
1-es vagyok.
Gyerekkoromban általában nyitva volt a kertes házunk is (tök normális volt, hogy a vízórás belépett, lemérte az órát és már ment is míg én ott játszottam a homokozóban,nem csengetett, semmi, csak bejött - persze ez tényleg régen volt, elég jó környéken is laktunk), amíg a szomszéd nyanya ki nem figyelte ezt. Egyszer csak azt vettük észre, hogy ott hintázik a hintaágyunkon és eteti a kutyánkat a maradékával... Na azután mindig, ha otthon volt mindenki is zártuk.
Szerintem ez is hozzátesz ahhoz, hogy zárjuk a lakásunk ajtaját, de mindig! Még ha csak a szemetet viszem le, akkor is, főleg a macskánk miatt. Sose lehet tudni, tényleg egy percbe sem telik bezárni, a kulcs meg elfér a zsebemben. Nem kockáztatok.
Nyilván kutyával más a dolog, bár én akkor is bezárnám. Ha a bejárati ajtóra gondolsz a zárt ajtóval az nem sokat ér, társasháznál bárki bejut a lépcsőházba aki akar, vagy beengedi valaki vagy felcsenget valahova aztán beengedik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!