Milyen volt a legrosszabb szomszédod?
A testvérem lépcsőházában lakik egy fiatal házaspár. Eleinte normálisak voltak, nem volt semmi gond. Aztán amikor megszületett a gyerekük, az anyuka teljesen megzakkant. Elvárta, hogy minden lakó a lépcsőházban az ő kölykéhez igazítsa a teendőit. Minden minimális zajra dörömbölt valakinél, hogy a gyerek nem tud aludni, meg az hangos, meg miért most stb. (Apuka kamionos, tehát alig van otthon). Lakógyűlésen aztán az egész lépcsőház kiabálva kiosztotta a hülye anyukát, hogy most aztán állítsa végre le magát, senkit sem érdekel, hogy kinyomott egy kölköt magából, ha ennyire nem felel meg semmi és ennyire zavarja a taknya nyugalmát minden, akkor takarodjon tanyára és ne az ott lakók életét keserítse meg, mert nem állnak jót magukért.
Azóta anyuka fülét-farkát behúzva közlekedik a lépcsőházban, érdekes módon már nem zavarja őket semmi.
Lefialt a felső szomszéd kb 1,5 éve, azóta pokol az élet az elmúlt 1 évben, elvették a pihenésemet, azóta rohangál is már a kölök, és zeng a panelban felettem a plafon, dobálj a játékokat, visít , a szülők meg adják alá a lovat.
Megkértem őket, hogy halkabban és elzavartak, hogy ez gyerek, ez van költözzek én ha nem tetszik. Mindezt úgy, hogy ez a lakás az enyém ők meg albérlők.
Elöször költözött a lépcsőhàzunkba cigi család. Szerencsére csak albérletbe, de a pokol költözött be velük.
Földszinten laktak, én a negyediken, de felhallattszott az állandó ricsaj. Zene, ajtócsapkodàs, dajdajozàs, hangzavar. Nappal a fiatal anyuka pasikat fogadott ( értsd, szexelt velük), aztán az aktuális faszijàval jött a cirkusz, verekedés. Ha épp nem a pasi verte a csajt, akkor a csaj verte a saját apját. Nem igazàn volt igényük privát szférára, hiszen a bejárati ajtó többnyire szélesre volt tárva, szabad betekintést engedve a családi idillbe. Ha valamelyik családtag vagy vendég mégis ki lett zárva, akkor kényelmesen kifeküdt a háztömb előtti padra és miközben a potrohàt süttette a napon, elmormolt egy egy " jó kívánságot" ha valaki arra jött. Éjszaka a ház előtti focipàlyánàl énekeltek, óbégattak, hogy éjjel se unatkozzunk. Napszaktól függetlenül szerettek a szabadban, a ház körül pisilni.
Végül egyszer kishíjàn agyonverték egymást, a kisgyerek meg àtmenekült a szomszédba. Akkor kihívták rájuk a rendőrséget, tek- et.
Aztán szerencsére kidobta őket a főbérlő.
Ugyanebben a lakásban lakott még ezek elött jóval egy nem roma, de bolond nő. Szó szerint elmebeteg volt. Néha kiállt a bejàrat elé a padokhoz, és elbeszélgetett saját magával, komplett párbeszédeket folytatott. Egyszer aztán a lakásában összeveszett magával és szétverte a berendezést meg idegösszeomlàst kapott. Végül kijött a mentő, rendőr, tűzoltó, rátőrték az ajtót és elvitték.
Nálunk is volt egy unatkozó nyugdíjas. A banya mániája volt, hogy egész nap a lépcsőházban üldögélt meg fel-alá sétált, hogy ki zajong, kitől jön zavaró hang. Rendszeresen kopogott be másokhoz, kiabálva meg rendőrrel fenyegetve csendháborításért. Amikor ideköltöztem, szóltak már előre, és mondták, hogy sz@rjam le magasról, mindenki így tesz.
Aztán bekopogott hozzám is :D Elkezdte a mondókáját, hogy mit képzelek, hogy bútort tologatok (meg se mozdítottam egy széket se), meg őt zavarja és stb. Mosolyogva mondtam neki, hogy nem kell így bemutatkoznia, mondták már az itt lakók, hogy maga az a kiállhatatlan szatyor, akit az egész lépcsőház utál és mindenkit zaklat és mindenki már egy kanál vízben folytaná meg. Majd betettem az ajtót az orra előtt. Hozzám többet nem jött, később meg a rokonai nyugdíjas otthonba tették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!