Milyen volt a legrosszabb szomszédod?
Mostaniak. Olyan közös nyitott folyosó van amire az én konyhaablakom nyílik. A parasztok meg oda járnak/jártak ki dohányozni. Igazi láncdohányosok, többen is laknak mert albérlőjük is van.
És hiába pofáztam nekik, hogy ember, hát itt dohányzol konkrétan a nyitott ablakom előtt, bejön a füst. Annyi volt a válasz, hogy "máshol nem tud" meg "lakásban mégse lehet".
Aztán egyszer felcsesztem nagyon az agyam elővettem a bennem rejlő prolit, kimentem üvöltve úgy, hogy az egész környék zengett és elküldtem őket bánatos fenébe. Azóta nem nagyon látom őket kint.
#3: ismerős. Belereng a beton abban, hogy a 60 kilónkkal közlekedünk a lakásban. A gyerek elkezdett mászni, azzal fenyegetőzött, hogy elköltözik, meg nem bírja. Kérdeztem, hogy most töjem el a lábát?
A vicces, hogy ő volt az, aki minden kis zajra még éjjel is verte a csövet, kb. a fél házat felverve...
Havernak volt egy ilyen tipikus, besavanyodott f.szkalap szomszédja, akinek az a fixa ideája, hogy neki 0-24-ben joga van a totális csendhez, és minden eszközhöz is, ha valaki ezt megsérti. A srác mesélte, hogy a szomszéd egyszer a síró kisbabára is kihívta a rendőrt, mert szerinte ez már nem normális. Néhány "kedvenc" sztorim:
Szilveszteri buli előtt a srácnál volt alapozó iszogatás. Nem voltam ott, elmondása szerint semmi extra, nevetgélés, halk zene, cigizés az erkélyen, mindezt dec 31. este hétkor. Mire hazament hajnalban, pillanatragasztót nyomtak a zárba.
Kint sörözgettünk az erkélyén, suttogva beszélgetve. Egyszer csak brutáis csattogásra lettem figyelmes, mire a haverom felpattant, hogy "na most meg vagy rohadjál meg!" kihajolt az erkélyen, és berántott egy partfist. A negyediken. Mert, hogy a fickónak az volt a mániája, hogy ezzel veri a szomszédok erkélyét, amikor nem tetszik valami. Haver még le is üvöltött neki, hogy "köszi, ezt megtartom, legalább lesz mivel felsepernem".
Legénybúcsúmon is náluk kötöttünk ki, már előre beszéltük, hogy valószínűleg lesz balhé. Egyszer haver, hibátlan rutinnal berohant lenyomta a villanyt, és ránk kiáltott, hogy hasalj. 5mp múlva ott álltak a rendőrök, és zseblámpázták az erkélyt. Elmentek, haver felállt, "na a k.rva anyád, akkor játszunk". Onnantól elengedtük magunkat, és bömbölő zenés házibulit tartottunk. A rendőrök még kétszer jöttek, és az igazán érdekes az volt, hogy kb ők kértek elnézést, mert már ismerték a fickót.
Egy másik haveromnak volt olyan szomszédsága, hogy ha nem látom, nem hiszem el. Bírósági tárgyalásra kellett mennie, mert feljelentették, és halál komolyan le volt írva a kihallgatási papíron, hogy "este tíz után gurul a széke a padlón" (mármint első sorban a lakótársai miatt lettek beidézve, de ez tényleg a panaszok között volt).
A feljelentés nyilván viccbe fulladt, bosszúból pár napra rá úgy ültették a virágokat, hogy a kukát körbe kelljen kihúzniuk, különben letapossák a virágokat, meg hasonló kis bosszúkat kezdtek állni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!