Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Jogosan haragudott meg a...

Jogosan haragudott meg a szomszéd?

Figyelt kérdés

A szomszédom már egy éve külföldön van, és közben egész nyáron jártak hozzá valami napszámosok, mert lecserélték a házán a tetőt, meg a kerítést építettek. Mivel nem tudtak bemenni a zárt házába és kint nincs konnektor, így én adtam nekik áramot egy hosszabítón keresztül,hogy dolgozhassanak a szerszámokkal. A tetőt nyáron befejezték és most szombaton jött egy másik brigád akik az ereszcsatornát akarták felszerelni, és szombat reggel fél nyolckor nálam csengettek, hogy adjak nekik áramot. Pont rossz passzban kaptak el, mert alig 4óra alvás után zavartak és kissé hangosan elküldtem őket.

Azóta a szomszéd felhívott, hogy milyen geczi volt és igazán megtehettem volna, hogy adok a munkásainak áramot, mert úgyis kifizette volna ha hazajön.

Titeket nem bosszantana föl, ha szombat reggel 7:30kor ilyesmivel zavarnak?

Egyébként nem is értem mit akarnak dolgozni ilyen korán a sötétben.

2022. nov. 28. 14:55
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem, ok hogy haragudtál, mert jobb lett volna, ha előre jelzi a szomszéd, hogy mi van és megkérdi, hogy oké e. Viszont ettől függetlenül azért jó lett volna adni áramot, mert így kár keletkezet, amit te elkerültté tudtál volna tenni. Szóval tehettél volna valami jót és nem tetted. Annak ellenére, hogy ez kényelmetlen lett volna neked.

Te mit gondolsz a dolgokról most visszanézve? Szerintem beszéljétek meg a szomszéddal. Mond el neki egyenesen, amit ide leírtál.

2022. nov. 28. 17:58
 22/24 anonim ***** válasza:
78%

Nálunk 5 kültéri konnektor van. Ha minden épület be van zárva, akkor is hozzá lehet férni az áramhoz.

A szomszéd miért nem gondoskodott ilyen lehetőségről?

Igazat megvallva, kicsit bunkó voltál, de teljesen jogosan.

Én a helyedben sunnyogtam volna, tehát nem vettem volna figyelembe, hogy csengetnek.

Így mondhattad volna a szomszédnak, hogy nem voltál odahaza.

2022. nov. 28. 18:14
 23/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha szívességet kér, az lett volna a minimum, ha szól előtte és akkor megbeszélitek, hogy mikor jönnek a munkások, legyél kedves áramot biztosítani nekik és majd kifizeti neked utána. Értem, hogy a múltkori után számított rá, hogy magadtól is adsz, de mi van ha mondjuk épp nem vagy otthon. Végülis mindkettőtök álláspontja érhető, de ideges voltál, amiért váratlanul korán beállítottak és felkeltettek, ő meg azért, mert így pluszban fizethet a munkásoknak, mert számított rá, hogy megint jó fej leszel, mint múltkor. Beszéljétek meg indulatok nélkül és egyezzetek meg, hogy ha valamit szeretne, akkor szívesen segítesz ésszerű keretek között, de időben szóljon előtte.
2022. nov. 28. 18:30
 24/24 anonim ***** válasza:
34%

Szerintem geczi voltál a szemében, igen. Miért is? Mert eddig papucs voltál. 1 éven keresztül csicskáztál neki, adtad az áramot, a munkások nyugodtan hozzád csöngettek be minden kínjukkal. Mindig ráértél, otthon voltál, nem mint aki heti 60 órát melózik.

1 év után hirtelen nem tetszik a dolog.

Furcsának találja.

Hülye voltál, első alkalommal el kellett volna őket küldeni a....

Fizesse a tulaj a villanyszámlát, és adjon kulcsot a munkásoknak. Ha ez nem tetszik nrki, vízzon meg valakit és fizessen előre.

2022. nov. 29. 06:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!