Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A tősgyökeres falusiak miért...

A tősgyökeres falusiak miért utálják a városiakat?

Figyelt kérdés
Nem azokra gondolok, akik ott laknak vagy gazdálkodásból élnek
2022. nov. 22. 10:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
19%

Miért lennénk beképzeltek? Nem mi tehetünk róla, hogy nem értek a szintünkre.

Amúgy az 5 percenként járó busz 5 perc késése, az konkrétan 1 órás késést is tud generálni, ha az ember mondjuk 2 átszállással megy munkába. Szóval igenis kiakasztó.

2022. nov. 23. 13:38
 12/20 anonim ***** válasza:
49%

Akinek macerás, hogy kétszer kell átszállni, keressen közelebb munkát! Amúgy meg nem kötelező mindenkinek Pesten dolgozni! Ja, mellesleg falun lakom már egy ideje, szóval ezt benézted!

2022. nov. 23. 14:00
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

Na, erről beszélek... 😀

2022. nov. 23. 14:10
 14/20 anonim ***** válasza:
57%

"Miért lennénk beképzeltek? Nem mi tehetünk róla, hogy nem értek a szintünkre."

Süt a lenézés ebből a mondatból, de ti nem vagytok beképzeltek... Ráadásul egy mondaton belül ellentmondasz saját magadnak! Erre a szintre tényleg nem szeretnék lesüllyedni! :)

2022. nov. 23. 15:58
 15/20 anonim ***** válasza:
Egy hozzászóláson belül, bocsánat!
2022. nov. 23. 16:02
 16/20 anonim ***** válasza:
86%

Mert a falusi úgy van vele hogy ők dolgosak, a városi nem.

A falusinak vannak erkölcsi értékeik, a városiak züllöttek. (érdekes, még a saját falusi rokonaim között is több ribit ismerek akiknek fiatalon nem csak egy abortusza volt. Van olyan férfi rokon aki dugja az anyósát is. Stb.. DE!!! Ezek a szentek!)

Vallásosak,nem úgy mint a városiak. Heti egyszer benéznek a templomba bambulni, és minden gonosz, rossz tettük, gondolatuk alól fel vannak mentve.

2022. nov. 25. 08:35
 17/20 anonim ***** válasza:
55%
mert buták, nem olvasnak könyveket, maximum a magyar gazdát járatják, meg nézik a gazda tv-t. a kultúra a fasorban sincs. falun, vidéken nincs semmi, csak malac, kisbornyú, csirke, kacsa, na meg a főd! nekik ezek körül forog az életük, nem is tudnának beszélgetni egy fennkölt gondolkodású budapesti kultúremberrel, mint például amilyen én is vagyok. gondolom kicsit irigyek is ránk, budapesti polgárokra.
2022. dec. 20. 16:46
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Budapesti vagyok!

Volt egy párom,egy kis faluban élt a szüleivel.Sokszor hívtak meg magukhoz,disznóvágás,fóliasátorban paprikát termesztettek,mindig volt munka bőven.Csináltam a dolgom egy szó nélkül amit rám osztottak,mégis én voltam a pesti csaj...a párom testvéréről sütött a gyűlölet és mindenki ostoba libának tartott.Esélyt sem kaptam senkitől.

Amikor szakítottunk kaptam egy útravalót...verjen meg az isten...

2022. dec. 21. 19:43
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

"Mert a falusi úgy van vele hogy ők dolgosak, a városi nem."

Én Pestről költöztem falura 3 éve, egy olyan házba, ami már több, mint 20 éve a miénk. A kezdet kezdetén jónéhány évig úgy újítottuk fel a házat, rendeztük a kertet - a ház egy romhalmaz volt szinte, a kert meg egy dzsungel -, hogy mellette Pesten dolgoztak a szüleim, én meg még tanultam és csak hétvégén/nyáron volt időnk csinálni. Volt segítségünk, nem mi csináltunk mindent, de így is többet dolgoztunk, mint sok "őslakos". Az egyik szomszédunk azt mondta, hogy "a városban nem kell csinálni semmit". Mondta ezt egy olyan ember, aki 40 évesen nyugdíjas volt, a felesége meg soha nem dolgozott, még a ház körül se, tulajdonképpen csak a háztartást vezette. Állatokat sem tartottak, nem is termeltek eladásra sem, tehát még azzal sem volt dolguk. A másik szomszéd házaspár nagyjából ugyanez, miközben az én szüleim becsülettel ledolgozták a 40 évüket. Apumra azt mondták, hogy "úriember", csak mert pesti, közben meg nehéz fizikai munkát végzett három műszakban. Szerencsére az itteni rokonaink normálisan állnak hozzánk, meg még egy-két ember rajtuk kívűl, de a többség utál és lenéz minket, pedig nem adtunk rá okot. A mi munkánk le van degradálva, amit mi csinálunk, az minden szar, de amit az itteniek csinálnak, az tökéletes. Én nem általánosítok, sok normális falusit és bunkó pestit is ismerek, de szerintem ez a mentalitás soha nem fog kikopni.

2022. dec. 22. 13:23
 20/20 anonim ***** válasza:

#17. Te azt vágod, hogy Budapesten kívül Magyarországnak minden részét viéknek hívják?

"falun, vidéken nincs semmi,". Te kitetted már a lábad Pestről? Csak mert ekkora hülyeségek is ritkán jönnek ki emberek szájából, mint amiket te ebben a válaszodban leírtál. Elég sok minden van vidéken is, nyugodt lehetsz. Vannak itt úgy nevezett városok, mint például Debrecen, Nyíregyháza, Szeged, Sopron. Ezekről hallottál már? Biztosam nem, mert akkora nem írtál volna ekkora marhaságokat.

És egyébként, az itteni falvakban van ápolva csak igazán a magyar kultúra, nem pedig Pesten, a panelházakban.

Nem akartalak megtámadni ezzel a válasszal, de tudnod kell, hogy amiket leírtál korántsem igazak.

2022. dec. 22. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!