Mi lesz a magyar nagyvárosok sorsa?
Sziasztok!
Már kiskorom óta érdekel a falvak, városok és országok népessége, jellemzői. A kérdésem bővebben az lenne, hogy mit gondoltok, a magyar nagyvárosok közül melyik fejlődik dinamikusabban, mint a többi? Melyik a legélhetőbb, a jövőben a népességük szerintetek merre fog haladni? Hogy fog kinézni az általad említett város a jövőben szerinted? Mivel nem voltam minden nagyvárosban Magyarországon, így a ti véleményetekre vagyok kíváncsi! Azok véleményére, akik az adott nagyvárosban huzamosabb ideig laktak! Nyugodtan kifejhetitek a véleményeteket hosszabban, hasonlíthattok egymáshoz városokat, szeretnék okulni ebben a témában! :) (Budapestet ne jellemezzük! Egyértelműen jóval nagyobb város, mivel főváros, nem “nagyváros”)
Győr is szépen fejlődik,dinamikus nagyváros,amolyan igazi nagyvárosias jelleggel,elképzelhetőnek tartom hogy a jövőben M.O. 3. Legnagyobb városa simán lesz,ha 2. nem is.
Illetve Sopronban történt az utóbbi időben hatalmas népességrobbanás,és fejlődés. Bár a mostani válság ezt ideiglenesen megállította. Sopron egyelőre középváros,de a jövőben elképzelhető hogy nagyváros lesz. Hivatalos népessége 63k a valódi olyan 80-90 körül van. 100k felett számít itthon egy város nagyvárosnak,ezt 20-30 éven belül meg fogja ugorni hivatalosan is sztem. Bár az infrastruktúra mehezen tolerálja a dolgokat.(szűk utcák nem ekkora forgalomra tervezve,kevés hely stb...) lakóparkok is csak a külterületeken tudnak már létesülni a központtól min. 3-4 km.-re az infrastruktúra,és a tömegközlekedés viszont elég tré a külterületekről befele. Belsőbb részeken viszont nincsenek nagy távolságok,ha ott élsz,akkor fain a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!