Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tennétek, ha a lakástulaj...

Mit tennétek, ha a lakástulaj random módon számolja a rezsit?

Figyelt kérdés

Sztori röviden: nemrég kibéreltem egy szobát Budapesten 35 ezer / hóért (pici panelszoba). A hónap közepén költöztem, a tulaj kifizettette már beköltözéskor az egész havit mondván hogy a hónap elsején kezdődik, de gondoltam jolvan nem érdekel, olcsóbb a szoba mint a városi átlag, nem rugózok ezen.

Most küldte meg a havi elszámolást és 17 ezerre jött ki a havi rezsi a részemre.

Tudni kell hogy hárman lakunk a lakásban és kb mindenki heti 3 napot van ott, nem fűtünk.

Most mit csináljak?

Félek hogy ha elkezdek arcoskodni hogy biztos nem lehet 17 ezer a havi rezsim (12 napot használtam a lakást) akkor kirak.

Szerződés nincs, gondolom nem akar adózni, nem érdekelt beköltözéskor, gondoltam hogy az ő dolga.

Mit tennétek?

2022. nov. 3. 10:16
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
87%

Hogy lehet szerzodes nelkul kibérelni szobat, lakast?!

Ezek utan ugy le fog huzni penzzel ahogy csak tud vagy mshetsz a hid alá

2022. nov. 3. 10:26
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Panelben mindig fizetsz a fűtésért. En szinte be se kapcsolom egész évben, de egy alapdíjat mindig fizetek, pedig egyedi mérős. Akiknek nincs egyedi mérője, azok 2x annyit fizetnek mint én. Én pici 2 szobás panelben lakom és a havi rezsim szerintem 30 fölött van, úgy hogy nem fűtök és nincs kabeltévém meg ilyesmik. Nagyobb lakásnál ez még több.szerintdm egy honapra a fejenkent 17 ezer rezsi az simán elkepzelhető ha 3 szobás a lakás. A rezsi akkor is van ha te nem vagy ott, és ha egész honapra vetted ki akkor a rezsit is egész hónapra számolta.
2022. nov. 3. 10:29
 3/20 anonim ***** válasza:
84%

Szerződés és rendes megbeszélés/megállapodás nélkül én nem vennék ki szobát, meg semmit, így rám nem releváns a kérdés. Nem kerülnék soha ilyen helyzetbe.

Neked sem kellene. Tessék szerződést írni, és rendes elszámolást kérni a rezsiről.

2022. nov. 3. 10:33
 4/20 anonim ***** válasza:
90%
Nálunk a panelban az átlag rezsi 50 ezer. Ez nagyjából megfelel a tiednek is.
2022. nov. 3. 10:34
 5/20 A kérdező kommentje:
A kérdés inkább arra irányult, hogy laktam már albérletben egyedül de ott a havi rezsim volt annyi, mint most elvileg az 1 főre eső és a hónap felében üresen áll a lakás
2022. nov. 3. 10:37
 6/20 anonim ***** válasza:
90%

"Szerződés nincs"

. Akkor így jártál.

Éa, ja, panelban nincso lyan, hogy nem fűtünk. A csövekben mindig ott a meleg víz, ha akarod, ha nem, és még nyáron is fizetjük.

17 x 3 = 51 ezer lenne a rezsi? Mi másfél szobában lakunk, 18 ezer víz+ kk, a Főtáv kb 13 ezer, árammal meg internettel meglehet 40 felett, de gáz nincs. Szóval nem oylan irreális a dolog.

Egyébként marha nehéz számolni ezt, hiszen utólag látja a tulajdonos, ténylegesen mennyivel nő a rezsije az új lakó miatt.

2022. nov. 3. 10:37
 7/20 anonim ***** válasza:
92%

"ha elkezdek arcoskodni hogy biztos nem lehet 17 ezer a havi rezsim (12 napot használtam a lakást) akkor kirak."

. Na, de ő egyhónapra is 17 ezerre számolta ki, nem?

2022. nov. 3. 10:39
 8/20 anonim ***** válasza:
87%

"laktam már albérletben" - igen, csak AKKOR a rezsiárak nem olyanok voltak, mint MOST. Sajnos reális (egy hónapra, nem 2 hétre, de ugye egész hónapra kéri)

Amúgy tényleg ostoba és kiszolgáltatott dolog szerződés nélkül beköltözni.

2022. nov. 3. 10:42
 9/20 anonim ***** válasza:
90%

Folosleges elolvasnom a kerdes alatti kifejtest, ugyanis ha random szamolja, gondolom, nem fotozza le es kuldi el a szamlakat neked.

Na, ebbol a valaszbol tudod, mit kell neki momdanod.

2022. nov. 3. 10:43
 10/20 anonim ***** válasza:
n*
2022. nov. 3. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!